Η κίνηση ματ στο μακιγιάζ για όσες έχουν σημάδια ακμής στο πρόσωπό τους

Όλα τα steps που πρέπει να ακολουθήσουμε!

ELLE Team 28 Ιουν. 22
Η κίνηση ματ στο μακιγιάζ για όσες έχουν σημάδια ακμής στο πρόσωπό τους

Πέρα από την ιεροτελεστία που ακολουθούμε πιστά για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, υπάρχουν και αυτές οι μέρες που θα κοιταχτούμε στο καθρέφτη και θα αντικρίσουμε ένα σπυράκι. Είτε πρόκειται για ένα μεμονωμένο ψεγάδι είτε για μια ακνεϊκή έξαρση, τα σπυράκια μπορούν πολλές φορές να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή μας. Έτσι, λοιπόν, πέρα από τη θεραπεία που θα μας προτείνει ο δερματολόγος μας, το μακιγιάζ μπορεί να είναι θαυματουργό, καθώς καμουφλάρει την κατάσταση. Πως; Όταν έχουμε το σωστό concealer στο χέρι και ξέρουμε και το σωστό τρόπο, κανένα ψεγάδι δεν μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση.

Για να ανακαλύψουμε την τέλεια διαδικασία κάλυψης, βήμα προς βήμα, εμπιστευτήκαμε την κοσμετολόγο, Shay Sausser, για να βρούμε όλες τις κορυφαίες συμβουλές και τα hacks, που μπορούμε να ακολουθήσουμε με το concealer.

Επιλέγoυμε το σωστό Concealer

Προτού ξεκινήσουμε να κρύβουμε τα σπυράκια μας, θα πρέπει να επιλέξουμε το τέλειο προϊόν για αυτό το σκοπό. Ενώ το σωστό είδος μακιγιάζ για εμάς εξαρτάται τελικά από τον τύπο του δέρματός μας, τις ανάγκες και τις προσωπικές μας προτιμήσεις, η Sausser λέει ότι «τα concealer που είναι κρεμώδη και χτιστά» είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για την κάλυψη των κηλίδων».

Φυσικά, είναι σημαντικό επίσης να βεβαιωθούμε οτι επιλέγουμε το concealer που ταιριάζει καλύτερα στον τόνο του δέρματός μας. Προσοχή στους υποτόνους μας, λοιπόν! Εάν οι φλέβες μας είναι πιο μπλε ή μοβ, πιθανότατα έχουμε ψυχρό τόνο, αν πάλι είναι πράσινες, επιμένουμε σε ζεστούς τόνους. Σε περίπτωση, όμως, που υπάρχει ένας συνδυασμός και των δύο σημαίνει ότι είμαστε τυχερές: έχουμε ουδέτερο τόνο δέρματος, επομένως μπορούμε να στραφούμε και στις δύο εκδοχές.

σημάδια ακμής

Πώς να εφαρμόσουμε το Concealer σε ένα σημάδι ή σπυράκι

Το πρώτο step: H Sausser λέει πριν εφαρμόσουμε το μακιγιάζ μας, πρέπει πάντα να ξεκινάμε με καθαρό πρόσωπο. Μόλις βεβαιωθούμε ότι το δέρμα μας έχει καθαριστεί σωστά και ότι έχουμε ακολουθήσει τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο «καμουφλάζ». Μπορούμε να ξεκινήσουμε επιλέγοντας ένα corector σε πράσινο χρώμα. Αν και αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, η Sausser σημειώνει ότι «καταπολεμά την ερυθρότητα». Μετά από αυτό, εφαρμόζουμε concealer στο σπυράκι και το αφήνουμε να «καθίσει» για λίγα λεπτά», λέει χαρακτηριστικά η ίδια και συνεχίζει: «Μόλις το concealer στεγνώσει λίγο, μπλεντάρουμε γύρω από το σπυράκι – ακριβώς κατά μήκος της άκρης», εξηγώντας ότι αυτό θα δώσει τη μέγιστη κάλυψη στο σπυράκι.

Αφού εφαρμόσουμε και αναμίξουμε το concealer σας, συνεχίσουμε με την υπόλοιπη ρουτίνα του μακιγιάζ , ξεκινώντας από το foundation ή την φιμέ ενυδατική σας κρέμα.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: