Πώς θα αφαιρέσεις το επίμονο eyeliner, χωρίς να ερεθίσεις τα μάτια σου

4 τρόποι για να πεις "αντίο" σε κάθε ίχνος από το επίμονο eyeliner.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 27 Ιαν. 22
Πώς θα αφαιρέσεις το επίμονο eyeliner, χωρίς να ερεθίσεις τα μάτια σου
Cover photo:nikki_makeup

Για τις περισσότερες λάτρεις του μακιγιάζ, το eyeliner αποτελεί αυτή τη ξεχωριστή πινελιά που θα απογειώσει ένα beauty look. Κάπως έτσι, λοιπόν, μπορεί κάποιες να το χρησιμοποιούν για να προσδώσουν ένα πιο stylish ύφος στην εικόνα τους και άλλες απλά για να κάνουν πιο bold το μακιγιάζ τους, όμως ένα είναι βέβαιο: Το eyeliner δεν πρόκειται ποτέ να χάσει την δύναμή του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότερα χρώματα στο eyeliner μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι του make-up.  Ωστόσο, αυτό που καμιά φόρα μας δυσκολεύει με το συγκεκριμένο προϊόν είναι η αφαίρεσή του όταν κάνουμε το καθιερωμένο μας ντεμακιγιάζ. Σίγουρα σε όλες έχει συμβεί να τρίβουμε επίμονα τα μάτια μας μέχρι να αφαιρέσουμε και το τελευταίο ίχνος του.

Εμείς, λοιπόν, σήμερα βρήκαμε τους τρόπους για να πούμε αντίο μια για πάντα στα μουτζουρωμένα μάτια από τα υπολείμματα eyeliner χωρίς να ερεθίσουμε τα μάτια μας από το τρίψιμο. Συγκεκριμένα η make-expert, Michelle Clark αναλύει τους τέσσερις καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσουμε εύκολα το επίμονο eyeliner.

Χρησιμοποιούμε  Micellar Water

O καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσoυμε το eyeliner είναι να το διαλύσουμε είτε με μικκυλιακό νερό είτε με λάδι. Ειδικά αν μιλάμε για ένα αδιάβροχο προϊόν η χρήση του micellar water είναι η ιδανική επιλογή και είναι εξαιρετικό για όσες από εμάς έχουμε ευαίσθητα μάτια. Με απαλές κινήσεις λειτουργεί άψογα για το ντεμακιγιάζ.

Ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι

Για το αδιάβροχο eyeliner, το λάδι είναι ο τρόπος για να το αφαιρέσουμε άψογα. Αυτό θα το διασπάσει γρηγορότερα και θα ελαχιστοποιήσει το τρίψιμο στην περιοχή των ματιών. Η Michelle Clark επιλέγει να μουλιάσει ένα βαμβάκι με το ντεμακιγιάζ, που ως βάση έχει το έλαιο, και το ακουμπάει απαλά στο μάτι για 20-30 δευτερόλεπτα. Εξηγεί ότι αυτό θα δώσει στο λάδι αρκετό χρόνο για να διαλύσει το προϊόν, επιτρέποντάς μας να το αφαιρέσουμε μετά με ελάχιστες κινήσεις. Στη συνέχεια συνιστά τη χρήση μικκυλιακού νερού για να αφαιρέσουμε τυχόν λιπαρά υπολείμματα.

Αποφεύγουμε το πολύ έντονο τρίψιμο

Γενικά, δεν πρέπει ποτέ να τρίβουμε το δέρμα μας πολύ δυνατά. Ειδικά το τρίψιμο της περιοχής των ματιών είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. H Michelle Clark εξηγεί ότι το πολύ σκληρό τρίψιμο των ματιών μπορεί να βλάψει το δέρμα και να προκαλέσει ακόμα και πτώση των βλεφαρίδων.

Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με την ποσότητα του eyeliner μας

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσουμε εύκολα το eyeliner είναι να μην βάλουμε τόσο πολύ ποσότητα. Εάν θέλουμε πραγματικά το eyeliner μας να βγαίνει εύκολα επιλέγουμε ένα bold eyeliner που με μια μόνο στρώση φαίνεται άψογα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#beauty #eyeliner #μακιγιάζ #ομορφιά
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: