Πώς θα απαλλαγούμε από ένα σπυράκι μέσα σε μια νύχτα

Ακόμα και αν ένα σπυράκι έκανε την εμφάνισή του την λάθος στιγμή, εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Έχουμε την λύση!

Πώς θα απαλλαγούμε από ένα σπυράκι μέσα σε μια νύχτα
Cover photo:@josephineskriver

Σε όλες μας έχει συμβεί να σηκωθούμε από το κρεβάτι και πριν ξεκινήσουμε την καθιερωμένη μας beauty ρουτίνα να αντικρίσουμε ξαφνικά στο καθρέφτη ένα ανεπιθύμητο σπυράκι. Μάλιστα, αυτό συνήθως συμβαίνει πάντα την λάθος στιγμή. Τι εννοώ ακριβώς; Την ημέρα που θα έχουμε κανονίσει το πρώτο μας ρομαντικό ραντεβού, όταν θα έχουμε να πάμε σε έναν γάμο ή θα πρέπει να παρευρεθούμε σε κάποιο άλλο σημαντικό event, τότε είναι η στιγμή που κάποιο ενοχλητικό σπυράκι θα κάνει την εμφάνισή του. Και, ναι, ενώ μπορεί να μην υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί που θα εξαφανίσει ένα σπυράκι, φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνσή του.

3 αιτίες που συμβάλουν στο να εμφανιστεί ένα σπυράκι

Αρχικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους ένα σπυράκι κάνει την εμφάνισή του. Κάπως έτσι τα 3 πιο συχνά αίτια είναι: η ανάπτυξη μικροβίων, η υπερβολική παραγωγή σμήγματος και η φλεγμονή. Και αφού αναφέραμε τους 3 πιο συνηθισμένους λόγους, προχωράμε με τα beauty tips.Ποια είναι η πρώτη συμβουλή; Δεν πρέπει να αγγίζουμε και να σπάμε ποτέ ένα σπυράκι (ειδικά με βρώμικα χέρια). Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι χειρότερο από το αρχικό.

Εξαφάνισε το σπυράκι με μια κίνηση 

Πώς όμως θα εξαφανίσουμε ένα σπυράκι; Αυτά τα προβλήματα του δέρματος μπορούν να λυθούν χρησιμοποιώντας απλά υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή το Tee Tree έλαιο. Τα βήματα είναι απλά. Όταν κάποιο από αυτά τα στοιχεία εφαρμοστούν πριν πάμε για ύπνο, τότε λειτουργούν αποτελεσματικά όλο το βράδυ και το «κακό» σπυράκι την επόμενη ημέρα είναι εμφανώς λιγότερο ορατό. Επιπλέον ένα άλλο θαυματουργό προϊόν είναι το σαλικυλικό οξύ. Μια τέτοια θεραπεία όχι μόνο στεγνώνει το σπυράκι και σκοτώνει τα μικρόβια, αλλά επίσης κάνει απολέπιση στο δέρμα και απελευθερώνει όλες τις ακαθαρσίες που πιθανόν έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο, προσοχή! Αυτές οι θεραπείες, όσο αποτελεσματικές και αν είναι, συνοδεύονται από μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Ναι, το μυστικό για ένα όμορφο δέρμα βρίσκεται σε μια καθημερινή τελετουργία περιποίησης της επιδερμίδας.

Δεν πρέπει να αγνοούμε, λοιπόν, ποτέ τη δύναμη ενός καλού καθαριστικού μετά το βήμα αφαίρεσης μακιγιάζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: