Πότε μια απλή αλλαγή στα μαλλιά σου μπορεί να σε μεταμορφώσει;

Το Being Me project τηs hairdesigner Δήμητρας Δανίκα έχει πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Κοζανίδου, κατά κόσμων Kit Kido, μια πολυδιάστατη torch singer και εξερευνά την ιδέα της αλλαγής μέσα από την συνειδητότητα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Νίνα Μουσούρη
Νίνα Μουσούρη 13 Μαΐ. 22
Πότε μια απλή αλλαγή στα μαλλιά σου μπορεί να σε μεταμορφώσει;

“Change Comes From Within”: Μια φράση που χαρακτηρίζει το «Being Me project» τηs hairdesigner Δήμητρας Δανίκα, καθώς δίνει έμφαση στην σημασία που έχει το να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα στην αλλαγή είτε αυτή αφορά την ‘εσωτερική’ είτε την εξωτερική μας εμφάνιση και στο να κατανοούμε το κίνητρο που μας οδηγεί σε αυτή κάθε φορά.


Φωτογραφία – Video: Ηλιάνα Μεϊντάνη

Τα μαλλιά μας είναι ένα θεμελιώδες μέσο έκφρασης του εαυτού μας από την αρχαιότητα και ένα μέσο για να επικοινωνούμε την ταυτότητα μας στον κόσμο, αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά που η εκκίνηση μιας μεγάλης αλλαγής στην ζωή μας ξεκινά από τα μαλλιά μας.

Κάπως έτσι η Κατερίνα Κοζανίδου μιλά για τη δική της εμπειρία, κάνοντας μια τεράστια αλλαγή στα μαλλιά της και για το πως αυτή επηρέασε την ψυχολογία της.

«Θα ακουστεί πολύ κλισέ αλλά μου έδωσε δύναμη και περιέργως είναι σαν να με απενοχοποίησε, ίσως επειδή με αυτό το look δεν μπορείς να κρυφτείς, κάτι που, αν και είμαι τραγουδίστρια, οριακά επιδιώκω. Νιώθω σαν να πήρε ένα κομμάτι της ανασφάλειας μου και το εξαφάνισε. Αισθάνομαι ότι είμαι η Daryl Hanna στο Blade Runner, η St Vincent, η Charlize Theron και όλα μαζί», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.


Φωτογραφία – Video: Ηλιάνα Μεϊντάνη

Ποιο είναι το συμπέρασμα που οδηγούμαστε λοιπόν; Η επίγνωση του ποιοι είμαστε ή του ποιοι αισθανόμαστε ότι είμαστε επηρεάζει σημαντικά την αυτοεκτίμηση, αλλά και το πώς οι ίδιοι βλέπουμε τον εαυτό μας. Εύλογα, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα παρατηρήσουμε τον εαυτό μας ας αναρωτηθούμε αν μέσα στην εικόνα που έχουμε χτίσει αναγνωρίζουμε το χαρακτήρα μας η όχι. Πρόκειται για ένα παιχνίδι αυτογνωσίας που θα έπρεπε να ξεκινά από τα μικράτα μας με ένα καθρέφτη στο παιδικό μας δωμάτιο, άλλοτε ανοίγοντας το φως άλλοτε κλείνοντας το μέχρι να αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως είναι, πέρα από τα trends και τις κοινωνικές νόρμες.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: