Σέξυ αρώματα

Ψάχνετε για κάτι αληθινά σέξυ; Ξεχάστε τα προκλητικά ρούχα. Ένα μεθυστικό άρωμα μπορεί να κάνει θαύματα!

Elle 08 Δεκ. 11
Σέξυ αρώματα

«Η γυναίκα που δεν φορά άρωμα, δεν έχει μέλλον», υποστήριζε η Κοκό Σανέλ, η γυναίκα που ανέδειξε το Νο 5 σε θρύλο. Αλλά τι πραγματικά κάνει ένα άρωμα να ξεχωρίζει; Μπορούν μερικές νότες να δημιουργήσουν ένα ελιξίριο αποπλάνησης; Σύμφωνα με τον αρωματοποιό Frederic Malle  «ένα σέξυ άρωμα πρέπει να θυμίζει τη φυσική μυρωδιά του σώματος και να γίνεται μέρος της γυναίκας που το φορά». Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως, οι περισσότεροι οίκοι όταν θέλουν να δημιουργήσουν μια πραγματικά θηλυκή αρωματική δημιουργία, επιλέγουν λευκά άνθη, όπως το γιασεμί. Για πολλούς άντρες, ωστόσο, σέξυ είναι οι νότες που «τρώγονται» όπως οι φρουτώδεις βανίλια, σοκολάτα, αλλά και τα μπαχαρικά. Ένα άρωμα με αυτά τα στοιχεία τους παρασύρει να θέλουν να πάρουν μια… γεύση!
Πώς όμως θα διαλέξετε το μαγικό φίλτρο που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας; Ακολουθούν τρία απλά βήματα για να τα καταφέρετε.
1. Χρησιμοποιήστε το τωρινό σας άρωμα ως οδηγό. Αν μέχρι τώρα φορούσατε λουλουδένια αρώματα, δοκιμάστε ένα που να περιέχει νότες από λευκά λουλούδια. Αν σας αρέσουν τα διακριτικά, απαλά αρώματα, επιλέξτε ένα με βάση το μόσχο και το σανδαλόξυλο, ενώ αν σας αρέσουν οι γλυκές ευωδιές, τολμήστε ένα πιο έντονο άρωμα με νότες από δαμάσκηνο ή βανίλια.
2. Μην κάνετε βιαστικές επιλογές. Χρησιμοποιήστε τα ειδικά χαρτάκια για τις δοκιμές σας και μόλις βρείτε κάτι που πραγματικά σας ταιριάζει, ψεκάστε το εσωτερικό του καρπού σας. Ο αληθινός χαρακτήρας ενός σέξυ αρώματος κρύβεται στην καρδιά του, γι' αυτό περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να αναδυθούν οι νότες του.
3. Μην υπερβάλλετε. Για ένα σαγηνευτικό άρωμα, δύο ψεκασμοί είναι αρκετοί. Μην ξεχνάτε ότι θέλετε να είναι σέξυ και όχι αποπνικτικό.Καθώς τα σέξυ αρώματα είναι συνήθως αρκετά τολμηρά, ένα eau de parfum ίσως είναι υπερβολικά δυνατό, γι' αυτό είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα eau de toilette.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: