Αυτό το shower hack είναι το αντίδοτο της ξηρής επιδερμίδας

Κι όμως αυτό το hack θα κρατήσει super ενυδατωμένο το δέρμα σου.

Νίνα Μουσούρη 24 Απρ. 23
Αυτό το shower hack είναι το αντίδοτο της ξηρής επιδερμίδας

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ένοχος για τη ξηρή επιδερμίδα; Οι συνήθειές μας στο ντους. Κι όμως οι θερμοκρασίες που εκτίθεται το δέρμα μας είναι δίκοπο μαχαίρι. Το ζεστό νερό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματός μας και να οδηγήσει σε ξηρότερη επιδερμίδα, κνησμό ακόμα και ξεφλούδισμα. Προκειμένου, λοιπόν, να μην έρθουμε αντιμέτωπες με αυτές τις επιπτώσεις οι ειδικοί συνιστούν να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε την υγρασία μετά το ντους, καθώς και να στοχεύσουμε στην ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω για την ενίσχυση του δερματικού φραγμού.

Η γνωστή δερματολόγος, Natalie Aguilar, προσφέρει μια συμβουλή για την ώρα του ντους που δεν μπορούσαμε να μην μοιραστούμε μαζί σας. Με αυτό το τρόπο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την πολύτιμη υγρασία και παράλληλα θα χαρούμε το ζεστό και χαλαρωτικό μας μπάνιο.

hack

Ένα ντους για απαλό, ενυδατωμένο δέρμα

Πιθανότατα γνωρίζουμε όλες ότι πρέπει να εφαρμόζουμε λάδι σώματος ή λοσιόν μετά το ντους για να «κλειδώσουμε» την πολύτιμη υγρασία στην επιδερμίδα μας. Ο γενικός κανόνας: Αν βγούμε από το μπάνιο και το δέρμα μας μοιάζει με την γυαλιστερή όψη που έχει ένα δελφίνι τότε έχουμε πετύχει το στόχο μας. Συγκεκριμένα, αυτό  που κάνει η Aguilar, η οποία είναι λάτρης του λαδιού σώματος, είναι να εφαρμόσει το έλαιο πριν από το καθιερωμένο ντους της. «Ένα από τα αγαπημένα μου τελετουργικά για τη φροντίδα και τη θεραπεία του ξηρού δέρματός είναι να απλώνω λάδι σώματος, ειδικά έλαιο σταφυλιού, σε ολόκληρο το σώμα μου πριν μπω για μπάνιο. Αυτό το tip αποτρέπει την υπερβολική απώλεια νερού και βοηθά σε οποιονδήποτε ερεθισμό», τονίζει η ίδια.

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσες αγαπούν να κάθονται κάτω από το καυτό ντους με τις ώρες, καθώς το ζεστό νερό έχει την ικανότητα να αφαιρεί τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια από το δέρμα μας. Καλύπτοντας το δέρμα μας με ένα λιπαρό φράγμα, μειώνουμε την ποσότητα νερού που θέτει σε κίνδυνο το φυσικό λιπιδικό στρώμα του δέρματός μας. Ουσιαστικά δημιουργούμε ένα φράγμα ανάμεσα στο ζεματιστό νερό και την επιδερμίδα.

Ενώ μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε λάδι σώματος μας αρέσει, το αγαπημένο της Aguilar είναι το έλαιο σταφυλιού- ειδικά ψυχρής έκθλιψης, μη επεξεργασμένες επιλογές- καθώς θεωρείται ότι έχει εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σύμφωνα με μελέτες. Επίσης είναι τεχνικά ένα «ξηρό λάδι», που σημαίνει ότι απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει μια κολλώδες αίσθηση στην επιφάνεια του δέρματός μας.

Cover photo: IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: