Είναι το skin fasting το μυστικό για λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα;

Ίσως το «Skin Fasting» είναι η beauty προσέγγιση που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου.

Νίνα Μουσούρη 11 Σεπ. 23
Είναι το skin fasting το μυστικό για λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα;

Η αλήθεια είναι πως για πολλές από εμάς η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας μπορεί να είναι μια διαδικασία που απαριθμεί πολλά steps και αρκετά προϊόντα. Κάπως έτσι σίγουρα κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί μήπως υπερβαίνουμε τον αριθμό των beauty items που χρησιμοποιήσουμε. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, έρχεται το «Skin Fasting», μια τάση που άφορα στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας και τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία.

Τι είναι ακριβώς το «Skin Fasting»;

Ουσιαστικά με το Skin Fasting κάνουμε ένα διάλειμμα από όλα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε στην τρέχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Με αυτό το τρόπο δίνουμε στο δέρμα μας χρόνο για να αναπνεύσει, να ξεκουραστεί και να επαναρυθμιστεί. Η επιδερμίδα λειτουργεί φυσικά όπως  πρέπει χωρίς τη βοήθεια προϊόντων.

Ενώ η ιδέα είναι αρκετά απλή, η μεθοδολογία μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η θεωρία είναι να αφήσουμε το δέρμα μας να ξαναχτίσει την προστατευτική στιβάδα του για να ενισχύσει την υγεία και την ανθεκτικότητα του. Μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να ανιχνεύσουμε ποια προϊόντα προκαλούν ερεθισμό, εξάρσεις ή άλλα δερματικά προβλήματα. Ακολουθώντας την μέθοδο «Skin Fasting» δεν χρειάζεται να στραφούμε στην πλήρη εξάλειψη των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Μερικές φορές, μπορεί να ακολουθήσουμε απλώς τη σταδιακή απόσυρση ενός προϊόντος τη φορά προκειμένου να δοκιμάσουμε τι λειτουργεί καλύτερα για τον τύπο του δέρματός μας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνεχίσουμε την χρήση των βασικών προϊόντων που εμπιστευόμαστε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, αλλά να μην αποχωριστούμε ούτε την ενυδατική μας κρέμα, ούτε και το αντηλιακό μας. Το διάλειμμα πρέπει να αφορά μόνο τα υπόλοιπα προϊόντα της skincare ρουτίνας μας. Γιατί οι δερματολόγοι το τονίζουν αυτό; Η εξάλειψη όλων των προϊόντων μπορεί ενδεχομένως να είναι ολέθρια για την επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, εάν σταματήσουμε να πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα καθαριστικό, μπορεί να συσσωρευτούν βρωμιές, υπολείμματα, μακιγιάζ και λάδι και όλα αυτά να οδηγήσουν σε κάποια δερματική έξαρση.

Για ποιες είναι ιδανικό το «Skin Fasting»;

Όσες αντιμετωπίζουμε δερματικές ευαισθησίες μπορούμε να επωφεληθούμε από το «Skin Fasting», καθώς δίνει χρόνο στο δέρμα να αποφύγει ενεργά συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν κάποια φλεγμονή. Επιπλέον αυτή η μέθοδος είναι πιο ωφέλιμη για όσες έχουν ξηρό δέρμα ενώ μια λιπαρή ή επιρρεπής σε ακμή επιδερμίδα, ενδεχομένως δεν θα ωφεληθεί από αυτή τη μέθοδο.

Επιπλέον όσες από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης μπορούμε να ακολουθήσουμε το Skin Fastin σε πιο ήπια μορφή, εξαλείφοντας ένα προϊόν κάθε φορά μέχρι να εντοπίσουμε ποιο είναι το beauty item που μας προκαλεί ερεθισμό.

Cover photo:©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: