Το μυστικό για να κάνεις άψογο contouring πάντα

'Η αλλιώς... Πώς επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση contouring σύμφωνα με τον τόνο της επιδερμίδας μας;

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 12 Δεκ. 21
Το μυστικό για να κάνεις άψογο contouring πάντα
Cover photo by Francois Durand/Getty Images

Σίγουρα έχεις ακούσει και εσύ για το contouring στο μακιγιάζ. Ουσιαστικά αυτή η τεχνική τονίζει τις γωνίες και το περίγραμμα του προσώπου και χρησιμοποιείται ευρέως για τα beauty looks. Ωστόσο, μία κοινή αλήθεια είναι ότι πολλές από εμάς δυσκολευόμαστε να κάνουμε το σωστό contouring, καθώς δεν μπορούμε να επιλέξουμε την ιδανική απόχρωση για να δημιουργήσουμε την ιδανική σκίαση στα μακιγιάζ μας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να σου πούμε πως όταν το contouring γίνει σωστά, μπορεί να βελτιώσει τα ήδη όμορφα χαρακτηριστικά και τη δομή του προσώπου μας. Ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εν λόγω τεχνική στο μακιγιάζ για να ενισχύσουμε τα σημεία που θέλουμε.

 contouring

(Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

Πώς επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση contouring σύμφωνα με τον τόνο της επιδερμίδας μας;

Για να κάνουμε το contouring πρέπει απλώς να κάνουμε πιο σκούρες ορισμένες περιοχές για να χαρίσουμε διάσταση στο μακιγιάζ. Τα πιο κοινά σημεία για όλες μας είναι το περίγραμμα, τα ζυγωματικά, το μέτωπο, η μύτη, το σαγόνι ή ακόμα και το πηγούνι. Ωστόσο, το κλειδί για την ιδανική σκίαση είναι η επιλογή του σωστού χρωματικού τόνου. Πως θα βρούμε, όμως, την ιδανική απόχρωση; Το μυστικό είναι να κινηθούμε σε συγγενικούς χρωματικούς τόνους με το foundation μας. Συνήθως μια έως δύο αποχρώσεις πιο σκούρες από το δέρμα μας, είναι η σωστή επιλογή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#beauty #μακιγιάζ #ομορφιά
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: