Follow us

Search

Στο show του οίκου Preen ανακαλύψαμε τα μυστικά για φυσικά ανεπιτήδευτα χτενίσματα

Ο κορυφαίος hairstylist Eugene Souleiman δημιούργησε pin μπούκλες και σικ ponytails, έχοντας σαν πηγή έμπνευσης την γυναίκα που γοητεύει με το natural look της.

Γραφει: elle.gr
image

Για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας ο οίκος Preen δημιούργησε μια συλλογική εκλεκτική, δυναμική και γεμάτη ζωή, με εκρηκτικά χρώματα, έντονα μοτίβα και υφάσματα επηρεασμένα από διαφορετικούς πολιτισμούς. Πηγή έμπνευσης ήταν η ιστορία του χορού στη Μεγάλη Βρετανία και ο τρόπος που ο χορός ενώνει τις κοινότητες, δίνοντας χαρά και ελευθερία. Αυτό τους οδήγησε σε ένα νοσταλγικό ταξίδι, ανακαλώντας μνήμες από μουσικές και βραδιές στο πολυσύχναστο κλαμπ Hacienda, το οποίο λειτούργησε ως δημιουργικός καταλύτης για τη γεμάτη ενέργεια συλλογή. Όλα αυτά τα στοιχεία εκφράστηκαν μέσα από δαντελωτά βολάν που θυμίζουν τις ποδιές υφαντών της Ουαλίας, ντελικάτα φορέματα, φλόραλ με γκλίτερ λεπτομέρειες και πιέτες.

Όπως ήταν φυσικό, τα χτενίσματα με την υπογραφή του Eugene Souleiman, Global Creative Artist, ακολούθησαν την ίδια λογική. Έτσι στο show είδαμε χτενίσματα που χρησιμοποιούν την υφή, την κίνηση, την ακατέργαστη φυσική ομορφιά, προκειμένου να μεταδοθεί η αγάπη για την ιστορία του χορού στη Βρετανία που ενέπνευσε τον οίκο Preen. Κομψά καρέ και αλογοουρές γίνονται ακόμα πιο σικ με λεπτές pin μπούκλες στους κροτάφους και στον αυχένα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ θηλυκό, περίτεχνα εκλεπτυσμένο και τέλεια ατελές. Πρόκειται για look που αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και τη φινέτσα της γυναίκας της Preen. Μια γυναίκα που, σύμφωνα με τον Eugene, είναι «όμορφη, σοφιστικέ και δυνατή» ταυτόχρονα.

Βασικός στόχος του Eugene Souleiman ήταν τα μαλλιά να φαίνονται «εντελώς αυθόρμητα και φυσικά» – ένα αποτέλεσμα που, παραδόξως, χρειάστηκε έναν ολόκληρο συνδυασμό τεχνικών για να επιτευχθεί. Το πρώτο βήμα για τις αλογοουρές ήταν η χρήση του Wella Professionals EIMI Root Shoot για να σηκωθούν τα μαλλιά από τις ρίζες και να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ghd curve classic curl tongs. Στη συνέχεια, τα μαλλιά βουρτσίστηκαν προς τα πίσω, έτσι ώστε να έχουν λίγο κίνηση, ενώ ξεχωρίστηκαν από τις δύο πλευρές του μετώπου δύο τουφίστες πλάτους μίας ίντσας. Αυτά τα μπροστινά μέρη ψεκάστηκαν με Wella Professionals EIMI Dynamic Fix για κράτημα, χωρίς να είναι εμφανή τα προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Το επόμενο βήμα ήταν να δοθεί όσο γίνεται περισσότερη υφή σε αυτά τα μπροστινά μέρη – και εδώ ήρθαν στο προσκήνιο τα ψαλίδια για τις μπούκλες. Παίρνουμε ένα τμήμα των μαλλιών, ίδιου πλάτους με το ψαλίδι (για να διασφαλιστεί ότι η μπούκλα δεν θα είναι πολύ σφιχτή), και το τοποθετούμε στο ψαλίδι από τη ρίζα. Τα άκρα αφήνονται ελαφρώς έξω από το ψαλίδι ώστε να είναι χαλαρή η μπούκλα στα μήκη. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να γίνουν μπούκλες και τα δύο μπροστινά μέρη. Ο Eugene δεν ανησυχεί εάν οι μπούκλες δεν είναι ομοιόμορφες. Ενθαρρύνει την ομάδα του να κάνει με χαλαρότητα το styling, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και η υφή να μοιάζει σαν να έχει μόλις σηκωθεί το μοντέλο από το κρεβάτι: «Στόχος είναι να είσαι χαλαρός όταν κάνεις το styling. Όταν κάνεις μπούκλες στα μαλλιά έχεις την αίσθηση ότι δεν κάνεις τίποτα. Αλλά όταν τραβήξεις πίσω τα μαλλιά εκπλήσσεσαι από το πόσο δυνατό είναι το look».

Κατά τη δημιουργία της αλογοουράς δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε βούρτσα ούτε χτένα. Τα μπροστινά μέρη των μαλλιών ενώθηκαν με τα υπόλοιπα και βουρτσίστηκαν με τα δάχτυλα για να δημιουργηθεί ένα υπέροχο, ακατάστατο μείγμα υφών. «Αυτό που θέλω είναι να ρίξει το μοντέλο πίσω το κεφάλι και να βάλετε τα χέρια σας εκεί», λέει ο Eugene. «Τα χέρια κάνουν τη δουλειά, όχι η βούρτσα. Τα look δεν είναι ούτε χτενισμένα ούτε τέλεια… είναι ακατέργαστα και αυτό είναι που τα κάνει τόσο ιδιαίτερα». Τα μαλλιά ψεκάστηκαν με Wella Professionals EIMI Dry Me για να δοθεί όγκος στις ρίζες και στη συνέχεια στερεώθηκαν σε μια αλογοουρά ακριβώς πάνω από τον αυχένα, προσδίδοντας μια κομψή, θηλυκή αίσθηση και αφήνοντας ορατές τις φύτρες στον αυχένα. Η αλογοουρά στερεώθηκε με λαστιχάκι χωρίς να είναι πολύ σφιχτή, αλλά έχοντας ταυτόχρονα κάποια ένταση. Τούφες μαλλιών τραβήχτηκαν ελαφρώς από την κορυφή της αλογοουράς και τρίφτηκαν με το χέρι αντίθετα από την κατεύθυνση των μαλλιών, προσδίδοντας κίνηση και ακόμα πιο δελεαστική υφή.

Τέλος, η προσοχή στράφηκε στις pin μπούκλες που τοποθετούνται στους κροτάφους και στον αυχένα. Αυτές είναι το καθοριστικό στοιχείο που συνδέει την αλογοουρά με το καρέ και, σύμφωνα με τον Eugene, αποτελούν μια «περίτεχνη λεπτομέρεια» σε ένα look που, σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν minimal. Μια πολύ μικρή μπούκλα τυλίγεται γύρω από ένα τσιμπιδάκι και ασφαλίζεται με Wella Professionals EIMI Dynamic Fix πριν ξετυλιχτεί και στερεωθεί στη θέση της με ένα σεσουάρ ghd με φυσούνα. Μια τελική ενίσχυση της υφής δίνεται με το Wella Professionals Elements Conditioning leave-in spray, που ψεκάζεται γύρω από τον κόμπο της αλογοουράς και ελαφρώς στα μήκη.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτών των look, σύμφωνα με τον Eugene, είναι ότι έχουν «κίνηση και οργανική αίσθηση», δίνοντάς τους στην πασαρέλα μια περίτεχνη ισορροπία μεταξύ φυσικής, μη επιτηδευμένης ομορφιάς και εκλεπτυσμένης τελειότητας. «Το κλειδί είναι να είσαι όσο γίνεται πιο χαλαρός. Εάν δουλέψεις υπερβολικά το styling, θα φαίνεται ταλαιπωρημένο, βασανισμένο. Πρόκειται για ένα look που είναι minimal, αλλά ιδιαίτερο, με διακριτικές λεπτομέρειες και ήπια στοιχεία. Τα μαλλιά πρέπει να δίνουν την αίσθηση ότι μπορείς να τα αγγίξεις, δεν είναι κολλημένα για χάρη του look… Και παρόλο που φαίνονται συγκρατημένα, υπάρχει πολλή ζωή μέσα τους».

Τα προϊόντα Wella Professionals διατίθενται σε επαγγελματικά κομμωτήρια σε όλο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.wella.com

MORE FROM

Μαλλιά