Βιταμίνη B5: Είναι η θαυματουργή λύση κατά της ακμής;

Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες του TikTok, η βιταμίνη Β5 είναι η λύση για να εξαφανιστεί γρήγορα η ακμή. Τι λένε, όμως, οι experts;

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 19 Μαΐ. 22
Βιταμίνη B5: Είναι η θαυματουργή λύση κατά της ακμής;

Η ακμή για πολλές από εμάς αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Μπορεί σήμερα, χάρη σε πολλούς influencers και στα αγαπημένα μας beauty icons, να έχουμε μάθει πολλά hacks και μυστικά ομορφιάς, όμως όσον αφορά στην ακμή, υπάρχουν περιπτώσεις που ότι και να κάνουμε αυτό το δερματικό πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει και να αποτελεί πηγή δυσφορίας.

Κάπως έτσι και καθώς έρχεται αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα η influencer του TikTok @spa.mma προσπάθησε να βρει λύσεις για να εξαφανίσει την ακμή της και έτσι μοιράστηκε μαζί μας το στοιχείο που τη βοήθησε σε αυτή τη μάχη. Ποιο είναι; Ο λόγος για τη βιταμίνη Β5.

Σε ένα από τα βίντεo που μοιράστηκε η ίδια μέσα από τη πλατφόρμα του TikTok βλέπουμε το δέρμα του κοριτσιού στη διάρκεια δύο εβδομάδων. Η διαφορά με τη χρήση της βιταμίνης 5 είναι μεγάλη. Βλέπουμε την σχεδόν ολική εξαφάνιση ακμής.

@spa.mma

ur so very welcome

♬ heaven can wait – rennyxaudios

Βιταμίνη 5: Είναι η σωστή λύση;

Η μεγάλη αλλαγή στην όψη της Tik-Toker, @spa.mma, ήταν αυτή που μας έκανε να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτό το στοιχείο. Μάλιστα, στα σχόλια του βίντεο, μπορούμε να διαβάσουμε ότι κάποιες ήδη ακολουθούν αυτή τη μέθοδο θεραπείας κατά της ακμής. «Το εφαρμόζω κάθε φορά που έχω εξάνθημα στο πρόσωπό μου. Είναι η θεραπεία μου αυτή τη στιγμή γιατί έχω δοκιμάσει τα πάντα», γράφει χαρακτηριστικά στα σχόλια μια χρήστης.

Είναι όμως η βιταμίνη Β5 η πραγματική λύση; Η Jessica Sepel, διατροφολόγος και ιδρύτρια του JSHealth δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό «Glamour» ότι «δεν υπάρχει έρευνα που να υποδεικνύει ότι η βιταμίνη Β5 θα εξαφανίσει την ακμή στο δέρμα σε δύο εβδομάδες». Προσθέτει επίσης ότι για να δούμε μια πραγματική επίδραση των βιταμινών στο δέρμα μας, χρειάζονται «περίπου πέντε έως έξι εβδομάδες για να αρχίσουν να λειτουργούν οι βιταμίνες».

Η Dr Miriam Adebibe ήταν εξίσου δύσπιστη και είπε στο ίδιο περιοδικό «χρειάζονται περίπου 30 με 40 ημέρες για να αρχίσει να αλλάζει η επιδερμίδα. Αντίθετα, χρειάζονται κατά μέσο όρο τρεις έως τέσσερις μήνες για να μπορέσει να μετρηθεί ένα αποτέλεσμα». Αν και η βιταμίνη Β5 μειώνει τις βλάβες της ακμής, οι βελτιώσεις είναι ορατές μόνο μετά από 12 εβδομάδες σύμφωνα με τον γιατρό.

Με άλλα λόγια, το να εξαφανίσεις την ακμή σου μέσα σε δύο εβδομάδες χάρη σε αυτή τη βιταμίνη μοιάζει αδύνατη, αλλά μπορούμε, ύστερα από συνεννόηση με το γιατρό μας, να εμπιστευτούμε τη δύναμη αυτού του στοιχείο για να δούμε τη διαφορά σε βάθος χρόνου.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: