Χριστίνα Φλαμπούρη & Βανέσα Αρχοντίδου: «Μας ενδυναμώνει η αγάπη για υψηλούς στόχους»

Τα δύο στελέχη μεγάλων εταιρειών περιγράφουν τη μαγεία να ακολουθείς τα όνειρά σου δίνοντας έτσι απάντηση και στο ερώτημα γιατί #ΤοΜέλλονΕιναιΓυναίκα. Πρόκειται για ένα project του ELLE στο οποίο συμμετέχουν 41 προσωπικότητες και μιλούν για τα δικαιώματα και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 13 Μαρ. 19
Χριστίνα Φλαμπούρη & Βανέσα Αρχοντίδου: «Μας ενδυναμώνει η αγάπη για υψηλούς στόχους»

Δύο Ελληνίδες ορειβάτισσες αποτελούν την ομάδα A Woman Can Be αγκαλιάζοντας πρωτοβουλίες που εμπνέουν. Η πρώτη τους είναι η 7 Summits, με όνειρο να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές, 1 σε κάθε ήπειρο. Η Vichy είναι χρυσός χορηγός τους.

Χριστίνα Φλαμπούρη: Εργαζόμενη σε πολυεθνική, μέλος της ομάδας 7 Summits
Θεωρώ ότι οι γυναίκες έχουν πολλή δύναμη μέσα τους και πείσμα για να καταφέρουν τον στόχο τους. Αυτό που προσπαθούμε να μεταδώσουμε με την δράση A Woman Can Be (σ.σ.: η ΜΚΟ τους) είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του κορυφή ή όνειρο ζωής. Το θέμα είναι να μην το ξεχνάει βάζοντας σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Το κυνήγι προς το όνειρο ζωής είναι σαν το κυνήγι της ευτυχίας. Η στιγμή που κατακτήσαμε την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής στην Αλάσκα ήταν καταλυτική. Ήταν μια κορυφή που ανεβήκαμε με τη Βανέσα Αρχοντίδου πιασμένες χέρι χέρι στα τελευταία μέτρα… ΄Ένδειξη ομαδικότητας και αλληλεγγύης. Παράλληλα, όμως, ήταν και η στιγμή που δύο γυναίκες από την Ελλάδα πάτησαν αυτή τη δύσκολη κορυφή για πρώτη φορά. Το ότι τα καταφέραμε μας γέμισε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα… υψηλότερα όνειρα. Αυτό που μένει να πετύχουμε ως γυναίκες είναι να κυνηγάμε τα όνειρά μας χωρίς το “βάρος” και τις τύψεις που προκαλούν τα στερεότυπα που, πολλές φορές, εμείς οι ίδιες δημιουργούμε: ότι αφήνουμε πίσω το σπίτι μας, τον άντρα μας, τα παιδιά μας…

Βανέσα Αρχοντίδου: Διευθύντρια μάρκετινγκ, μέλος της ομάδας 7 Summits
Οι πολλοί ρόλοι είναι κάτι δεδομένο για όλες τις γυναίκες και δεν πιστεύω ότι πρόκειται για εμπόδιο, αλλά για επίτευγμα. Αυτό που μας ενδυναμώνει, η αγάπη για τους υψηλούς στόχους, μας έφερε κοντά με την συνορειβάτισσά μου Χριστίνα Φλαμπούρη, από την πρώτη στιγμή. Μας αρέσει να βάζουμε πρόγραμμα, να οργανώνουμε τα βήματα και να ξέρουμε κάθε πρωί που ξυπνάμε ότι εκτός από όλα τα άλλα επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα που έχουμε να διευθετήσουμε πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε και ένα προσωπικό όνειρο. Μέσα από την προσπάθεια 7 Summits θέλουμε να παρακινήσουμε όλους τους ανθρώπους να βάζουν και τα προσωπικά τους όνειρα σε προτεραιότητα. Όταν είμαστε παιδιά, οι μεγαλύτεροι μας ρωτούν: “Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;” Και κάπως έτσι μαθαίνουμε ότι πρέπει να βάλουμε έναν επαγγελματικό στόχο. Όσο τα χρόνια περνούν, μας λένε: “Άντε, πότε θα παντρευτείς να κάνεις παιδιά;” Και σιγά σιγά μπαίνει μέσα μας ως προτεραιότητα η δημιουργία οικογένειας. Όμως τα προσωπικά μας θέλω είναι ένα ερώτημα που πρέπει να κάνουμε εμείς στον εαυτό μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα τα πραγματοποιήσουμε. Σε αυτό το εγχείρημα πιο πολύ μας δυσκόλεψε η εξεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων που θα έκανε δυνατή την προσπάθειά μας. Μπορεί σε ένα βαθμό το γεγονός ότι είμαστε δυο γυναίκες να επηρέασε τους αποδέκτες των αιτημάτων μας, αφού λογικό είναι να υπήρχαν αμφιβολίες, βασισμένες σε κοινωνικά στερεότυπα. Όμως στο τέλος όλα πήγαν καλά και βρήκαμε τους ήρωές μας, δηλαδή τις εταιρείες που είχαν όραμα και μας εμπιστεύτηκαν.

Διαβάστε όλες τις συνεντεύξεις του αφιερώματος #ΤοΜέλλονΕίναιΓυναίκα εδώ: elle.gr/tomelloneinaigynaika

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: