Μαρία Σάκκαρη: «Σε όποιο επάγγελμα κι αν βρισκόμαστε, είναι σημαντικό να διεκδικούμε ίση μεταχείριση με τους άντρες»

H πρωταθλήτρια τένις απαντά στο ερώτημα γιατί #ΤοΜέλλονΕιναιΓυναίκα. Πρόκειται για ένα project του ELLE στο οποίο συμμετέχουν 41 προσωπικότητες και μιλούν για τα δικαιώματα και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα.

ELLE Team 13 Μαρ. 19
Μαρία Σάκκαρη: «Σε όποιο επάγγελμα κι αν βρισκόμαστε, είναι σημαντικό να διεκδικούμε ίση μεταχείριση με τους άντρες»

Νιώθω πολύ περήφανη που είμαι γυναίκα. Είμαστε δυνατές και μπορούμε να καταφέρουμε οτιδήποτε βάλουμε στόχο. Γενικά δεν με τρομάζει τίποτα. Αισθάνομαι τυχερή, γιατί στο άθλημά μου υπήρξαν γυναίκες που έδωσαν μεγάλο αγώνα για να επιτευχθεί η ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, να έχουμε ίσες αμοιβές και ίσα δικαιώματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια από εκεί που την άφησαν εκείνες.
Η ζωή μιας τενίστριας είναι πολύ δύσκολη και μόνο αν πραγματικά αγαπάς αυτό το άθλημα μπορείς να το κάνεις. Εγώ το λάτρεψα από μικρή και πλέον δεν είναι μόνο δουλειά, αλλά και τρόπος ζωής. Έξω από το τερέν, μου αρέσει να αποτελώ ένα καλό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Συγκινούμαι όταν νέα παιδιά έρχονται και μου λένε ότι με θαυμάζουν όχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά και ως άνθρωπο. Επίσης χαίρομαι που μπορώ να προσφέρω σε οργανώσεις που παράγουν κοινωφελές έργο. Η μητέρα μου (σ.σ.: η πρώην πρωταθλήτρια τένις Αγγελική Κανελλοπούλου) μου μετέδωσε πολλές αξίες: τη μαχητικότητα, το πείσμα, τη θέληση να πετυχαίνω τους στόχους μου. Αφιερώθηκε στο να με στηρίζει από τα πρώτα μου βήματα. Οι γυναίκες πρέπει να ενισχύουμε η μια την άλλη, γιατί έτσι θα καταφέρουμε πολλά. Στις δύσκολες στιγμές η οικογένειά μου είναι πάντα δίπλα μου. Αυτή και η θέλησή μου με βοηθούν να πετύχω τον στόχο μου και να φτάσω εκεί που θέλω.
Είναι γεγονός ότι οι άντρες είναι πιο δυνατοί μυϊκά από τις γυναίκες. Αυτό όμως ισοσταθμίζεται από δικά μας, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το ένστικτο της μητρότητας μας κάνει να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις καλύτερα και με μεγαλύτερη φυσικότητα. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουμε επωμισθεί πολλούς ρόλους τα τελευταία χρόνια. Σε όποιο επάγγελμα κι αν βρισκόμαστε, είναι σημαντικό να διεκδικούμε ίση μεταχείριση με τους άντρες. Γι’ αυτό και η νέα γενιά γυναικών πρέπει να συνεχίσει το έργο των προηγουμένων. Αν έχω ένα όνειρο, αυτό είναι να μπω στις πρώτες 10 τενίστριες του κόσμου και να δημιουργήσω μια όμορφη και ευτυχισμένη οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις συνεντεύξεις του αφιερώματος #ΤοΜέλλονΕίναιΓυναίκα εδώ: elle.gr/tomelloneinaigynaika

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: