Ο life coach αποκαλύπτει τα 3 ιδιαίτερα κριτήρια για την επιλογή κατάλληλου συντρόφου

Ο Life coach Νάσος Θεοδοσόπουλος φροντίζει να μας υπενθυμίσει ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας όταν βρισκόμαστε σε θέση να επιλέξουμε τον σύντοροφό μας.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 05 Μαΐ. 21
Ο life coach αποκαλύπτει τα 3 ιδιαίτερα κριτήρια για την επιλογή κατάλληλου συντρόφου

Κάποιοι θα υπέθεταν ότι εν έτη 2021 θα γνωρίζαμε τα κριτήρια επιλογής του “σωστού” ανθρώπου με τον οποίο θέλουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας. Ο γάμος είναι μια σημαντική απόφαση στο κάτω κάτω.

Μπορεί να κάνει κάποιον να ζήσει μια πανέμορφη ζωή και να γίνει η βάση για πολλές ευτυχισμένες στιγμές και επιτυχίες ή να δημιουργήσει τρομαχτικό άγχος, θλίψη και δυσκολίες σε κάθε τομέα.

Η Ζυγαριά της Ζωής

Από τη μία, πρέπει να διαλέξουμε προσεκτικά τον σύντροφό μας, γιατί αν τα πράγματα δεν κυλήσουν όπως τα θέλουμε το κόστος μπορεί να είναι τεράστιο!

Τα προβλήματα μέσα σε ένα ζευγάρι, ειδικά σε συνθήκη γάμου, δικαίως θεωρούνται από τα δυσκολότερα που ένας άνθρωπος μπορεί να συναντήσει στη ζωή του. Η κορύφωση αυτών είναι ο χωρισμός και το διαζύγιο.

Σε μια λίστα που έχουν φτιάξει ψυχολόγοι και ψυχίατροι, σχετικά με το ποια γεγονότα είναι πιο επίπονα για τους ανθρώπους, ο χωρισμός είναι στην πρώτη θέση! Ωστόσο, οι άνθρωποι θα ζευγαρώνουν και θα κάνουν παιδιά, ότι και αν συμβεί στον πολιτισμό, όποιο και αν είναι το κόστος!

Από την άλλη πρέπει να θυμόμαστε ότι ο γάμος είναι μία από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες εκδηλώσεις. Μπορεί να δώσει σε έναν άνθρωπο το σωστό περιβάλλον να εκπληρώσει μια από τις σημαντικότερες βιολογικές επιταγές, την τεκνοποίηση!

Πρέπει να δίνεται ισορροπημένη έμφαση στη σοβαρότητα της επιλογής συντρόφου και στον γάμο.

Τα Σημεία των Καιρών

Έχω πάρα πολλούς φίλους οι οποίοι δεν έχουν παντρευτεί ακόμα. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα δεν σκοπεύουν να το κάνουν ποτέ, σύμφωνα με ότι δηλώνουν.

Ήθελα να το ερευνήσω περισσότερο, για να μπορώ να βοηθήσω και τους πελάτες μου καλύτερα.

Μέσα από την έρευνά μου διαπίστωσα κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα:

  • Οι νέοι άνθρωποι έχουν σημαντική κοινωνική πίεση να πετύχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στον επαγγελματικό στίβο.
  • Ταυτόχρονα είναι πολύ δημοφιλές να έχεις έναν ανεξάρτητο, ελεύθερο και πολυτελή τρόπο ζωής. Έχει γίνει «must». Το βασικό κοινωνικό σύστημα αξιολόγησης βασίζεται στο κατά πόσο πλούσιος και δημοφιλής είσαι.

Με αυτά τα δύο στοιχεία να βασιλεύουν στη μοντέρνα κοινωνία, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι απασχολεί και αγχώνει τους ανθρώπους σήμερα.

Το άγχος είναι ΠΟΛΥ… η πίεση είναι πάρα πολλή! Όλη αυτή η κοινωνική πίεση μετατρέπεται σε προσωπικός αγώνας, σε ένα πολύπλευρο και πολύπλοκο παιχνίδι που λίγοι νικάνε και πολλοί χάνουν…

Έτσι τα χρόνια περνάνε και όλο και λιγότεροι παντρεύονται· ενώ ακόμα λιγότεροι κάνουν παιδιά. Αυτό το φαινόμενο είναι κοινό σε όλες τις «ανεπτυγμένες χώρες».

Ξέρω ότι ο κόσμος ποτέ δε θα είναι ίδιος όπως ήταν κάποτε. Ποτέ δε θα ξαναγίνουμε μια κοινωνία που εστιάζει στην οικογένεια και τη σχέση δύο ατόμων, κυρίως επειδή μετά τη βιομηχανική επανάσταση έχουμε λύσει το πρόβλημα της βασικής ασφάλειας και της κάλυψης των περισσότερων από τις βασικές μας ανάγκες.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές από τον life coach Νάσο Θεοδωρόπουλο στο 4moms.gr

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: