5 θέματα που (ενδεχομένως) θα αντιμετωπίσει η σχέση σου μετά τον ερχομό του μωρού

Από δύο γίνεστε τρεις.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 22 Νοε. 21
5 θέματα που (ενδεχομένως) θα αντιμετωπίσει η σχέση σου μετά τον ερχομό του μωρού

Ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειας είναι μία περίοδος προσαρμογής, χαράς αλλά και στρες. Θα χρειαστεί να επαναξιολογήσετε τις προτεραιότητες αλλά και τις ισορροπίες που είχατε ως ζευγάρι.

Τα περισσότερα ζευγάρια που γίνονται για πρώτη φορά γονείς έχουν αντιμετωπίσει κάποιο, ή και όλα, από τα παρακάτω:

Ο χωρισμός για τις δουλειές του σπιτιού

Πριν το μωρό τα είχατε χωρίσει τέλεια. Μπορεί να τις είχατε χωρίσει ανά μέρες, ανα tasks ή ανά ώρα. Όμως, αυτό ετοιμάζεται να αλλάξει γιατί τις περισσότερες φορές θα είσαι πολύ εξαντλημένη -ή δεν θα έχεις χρόνο- να κάνεις τις δουλειές. Ακόμα όμως και αν τις ξεκινήσεις, σίγουρα κάποια στιγμή θα τις διακόψεις γιατί το μωρό σου θα σε χρειάζεται.

Αν πιστεύεις πως είσαι εσύ εκείνη που κάνει τα περισσότερα, τότε μίλησε με τον σύντροφό σου.

Επίσης, αν πιστεύεις πως εκείνος πλέον κάνει τα περισσότερα, τότε πάρε λίγο χρόνο να του λες «ευχαριστώ» ώστε να δείξεις πως όλη η αυτή η προσπάθεια για την προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα, εκτιμάται.

Διαφορετικά parenting styles

Μπορεί να έχετε κοινή φιλοσοφία ως προς τις θεμελιώδεις αξίες που θα δώσετε στο μικρό σας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα διαφωνήσετε σε θέματα που αφορούν το φαγητό, τον ύπνο, ακόμα και τη διαπαιδαγώγησή του. Όταν προκύπτει ένα τέτοιο θέμα, συζητήστε μαζί και βρείτε ένα «κοινό πλάνο δράσης».

Αν και οι δύο νιώθετε πολύ έντονα για κάτι, τότε προσπαθήστε να βρείτε έναν συμβιβασμό κάπου στη μέση.

Το σεξ γίνεται «δουλειά»

Είναι εκείνες οι φορές που θέλεις πολύ να κοιμηθείς αυτό το έξτρα μισάωρο και όμως, νιώθεις πως σου λείπει το σεξ. Ωστόσο, οι γονείς με βρέφος γνωρίζουν καλά πως ο χρόνος του σεξ μειώνεται σημαντικά.

Ένα από τα προφανή που μπορείτε να κάνετε είναι να διοργανώσετε date night. Μπορείτε να βγείτε έξω ή να μείνετε σπίτι για μερικές «ήρεμες» ώρες που θα είστε μόνο οι δυο σας. Επίσης, ένα ακόμα tip είναι να κρατήσετε το υπνοδωμάτιο ως μία baby -free περιοχή.

Διάβασε τα υπόλοιπα θέματα στο 4moms.gr

#γονείς #ζευγάρι #σχέσεις
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: