5 ξεπερασμένες συμβουλές για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να ακολουθείς

Όταν πρόκειται για την αγάπη και το σεξ κανένας κανόνας δεν ισχύει. 

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 24 Οκτ. 21
5 ξεπερασμένες συμβουλές για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να ακολουθείς

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ακούμε εκατοντάδες συμβουλές. Για το πώς να φερόμαστε, πώς να καθόμαστε, για τις σπουδές, για την καριέρα, για τις σχέσεις και τον έρωτα. Και ειλικρινά, πολλές από αυτά δεν λειτουργούν καν! Όταν απαγορεύουμε στον εαυτό μας να κάνει πράγματα που νιώθει σωστά ακολουθόντας κοινωνικές νόρμες, καταλήγουμε μόνο να νιώθουμε κενοί και γεμάτοι απωθημένα. Όσον αφορά τον έρωτα μόνο τα άτομα που εμπλέκονται έχουν το δικαιώμα να αποφασίζουν, γι’αυτό είναι ώρα να σταματήσεις να ακολουθείς ξεπερασμένους κανόνες και να ζήσεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις.

1. Ο κανόνας των τριών ημερών

Η λαϊκή σοφία λέει ότι αν πας σε ένα ραντεβού ή συναντήσεις κάποιον όμορφο τύπο σε ένα πάρτι και στη συνέχεια του στείλεις μήνυμα αμέσως,είσαι πολύ εποθετική, εξ ου και η συμβουλή να περιμένεις τρεις ημέρες πριν επικοινωνήσεις μαζί του. Από πότε όμως η εκδήλωση ενδιαφέροντος θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό; Την τελευταία φορά που τσεκάραμε, στους ανθρώπους αρέσει ο άλλος να δείχνει το ενδιαφέρον του. Ξέχασε αυτόν τον ανόητο κανόνα και στείλε μήνυμα στο ερωτικό σου ενδιαφέρον όποτε θέλεις. Αν του αρέσεις λιγότερο επειδή πήρες την πρωτοβουλία, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή συντρόφου ούτως ή άλλως.

συμβουλές

2. Μην κοιμάσαι με κάποιον στο πρώτο ραντεβού

Δεν υπάρχει τίποτα αντιφατικό σχετικά με τη σεξουαλική χημεία και τις μακροπρόθεσμες βλέψεις. Άλλωστε, ιδανικά θα τα έχετε και τα δύο με το crush σου. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού καταλήγουν σε σχέσεις και οι σχέσεις μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και σαν one night stands. Υπάρχουν κάποιες έρευνες που υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται γρήγορα μαζί έχουν λιγότερο ευτυχισμένες σχέσεις, αλλά αυτό μάλλον δεν οφείλεται αποκλειστικά στο σεξ, θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του να βασίζεσαι σε αυτό αντί να προσπαθείς να ανπτύξεις συναισθηματική οικειότητα. Εφόσον εστιάσετε στο να είστε οικείοι με περισσότερους τρόπους από αυτόν, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Κάποιος που σε κρίνει με βάση τις σεξουαλικές σας αποφάσεις για άλλη μια φορά #notworthit.

3. Να βγαίνεις ραντεβού μόνο με άτομα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια 

Συχνά είμαστε τρομερά επιλεκτικοί και επικριτικοί για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για εμάς και μερικές φορές τα πράγματα και οι άνθρωποι μπορούν να μας εκπλήξουν. Ειδικοί κανόνες όπως η γνωριμία με άτομα που μοιάζουν με συγκεκριμένο τρόπο, άτομα με πανεπιστημιακή εκπαίδευση ή άτομα που ζουν κοντά μας μπορούν να οδηγήσουν στην απόρριψη δυνητικά σπουδαίων ανθρώπων. Είναι σημαντικό να έχεις κριτήρια, αλλά αναρωτήσου αν τα πρότυπα σου σε βοηθούν ή απλώς δημιουργούν εμπόδια και διώχνουν μακριά ανθρώπους που αξίζουν το χρόνο σου.

συμβουλές

4. Να περιμένεις να κάνει το άλλο άτομο την πρώτη κίνηση

Αυτή είναι μια κατευθυντήρια γραμμή που σε μεγάλο βαθμό αποτυγχάνει, ειδικά αν είσαι straight γυναίκα (μια ομάδα που λαμβάνει αυτή τη συμβουλή αρκετά συχνά). Και είναι ψέμα! Οι γυναίκες που στέλνουν το πρώτο μήνυμα σε ιστότοπους γνωριμιών στατιστικά έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από τους άνδρες και υποτίθεται ότι καταλήγουν με πιο ελκυστικούς συντρόφους από τις γυναίκες που περιμένουν. Είναι άλλωστε ο 21ος αιώνας. Η διεκδικητικότητα πρέπει να είναι μια επιθυμητή ιδιότητα σε μια γυναίκα και όχι απωθητική.

5. Προσπάθησε να γίνεις φίλη με τους φίλους του συντρόφου σου

Οι Spice Girls πιθανότατα θα είχαν αντίρρηση με αυτό, αλλά αν θέλεις να είσαι με κάποιον δεν χρειάζεται να τα πηγαίνεις καλά με τους φίλους του και δεν χρειάζεται κι αυτός να τα πηγαίνει καλά με τους δικούς σου. Είναι βολικό αν οι κοινωνικές σας ομάδες μπορούν να συγχωνευτούν, αλλά το σημαντικό είναι ότι αρέσετε ο ένας τον άλλον, όχι ότι σας αρέσουν οι κοινωνικές συναναστροφές του άλλου. Εάν δεν θέλεις να κάνεις παρέα με συγκεκριμένους φίλους της σχέσης σου τότε θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

#dating #ραντεβού #συμβουλές #σχέσεις
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: