7 συμβουλές που δεν ακολουθούν (ποτέ!) τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν έχουν κανόνες. Ούτε η ευτυχία βέβαια...

TheNotebook.gr 30 Νοε. 21
7 συμβουλές που δεν ακολουθούν (ποτέ!) τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Πώς θα γίνεις ευτυχισμένος; Υπάρχουν χιλιάδες συμβουλές εκεί έξω και χιλιάδες άνθρωποι που καλοπροαίρετα τις υποστηρίζουν.

Το Facebook και το Instagram ξεχειλίζουν από αποφθέγματα από coaches, guru και influencers που θέλουν να μας κινητοποιήσουν για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, να ενισχύσουμε την ερωτική μας ζωή, ή να αποκτήσουμε την τέλεια και ευτυχισμένη σχέση.

Συνήθως όμως η ευτυχία δεν στηρίζεται σε συμβουλές ή κανόνες. Οι κανόνες είναι για τα μαθηματικά και όχι για τον έρωτα. Συμφωνείς;

Η ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου A Happy You: Your Ultimate Prescription for HappinessElizabeth Lombardo,  καταρρίπτει κάποια κλισέ που έχουμε εμμονικά κλειδωμένα στο μυαλό μας για την ευτυχισμένη σχέση! Και μας δίνει κ΄’αποιους”αντι-κανόνες”.

1. Μην πηγαίνεις ποτέ στο κρεβάτι μετά από καβγά

Γιατί; Οι ψυχολόγοι μας λένε πως πρέπει να λύνουμε τις διαφωνίες άμεσα και δεν πρέπει να υπάρχουν ερωτηματικά και όλα αυτά τα γνωστά κλισέ. Κι όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος όταν είσαι ήδη κουρασμένος και στρεσαρισμένος από όλη την ημέρα να πρέπει να λύσεις τη διαφωνία άμεσα, μας λέει η δόκτωρ Lombardo. Συμφώνησε ή διαφώνησε τώρα και όταν ξεκουραστείτε και οι δύο τότε το λύνετε!

2. Η ειλικρίνεια είναι το παν!

Αλήθεια τώρα; Σε μια σχέση η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη πολιτική. Για παράδειγμα δε χρησιμεύει σε τίποτα να μοιράζεσαι μια πληροφορία όπως: «είδα σήμερα στο δρόμο τον μεγάλο έρωτα της ζωής μου και ήταν κούκλος…». Αυτό θα προκαλούσε ανταγωνιστική διάθεση στο σύντροφό σας και όταν συγκρίνεσαι με κάποιον συνήθως νιώθεις κατώτερος. Και νιώθεις σαφώς χειρότερα.

Ανακάλυψε ακόμα 5 συμβουλές που δεν ακολουθούν (ποτέ!) τα ευτυχισμένα ζευγάρια στο TheNotebook.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: