Γιατί εξακολουθείς να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου;

Οι 5 αιτίες που εξηγούν γιατί του κάνεις stalking.

Elle 28 Οκτ. 22
Γιατί εξακολουθείς να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου;

Μόλις χώρισες και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες να κάνεις μετά από το πολύωρο δακρύβρεχτο session με τις κολλητές σου στο τηλέφωνο είναι να μπεις στο προφίλ του στα social media.

Ο χωρισμός σας δεν συνδέεται μόνο με την απώλεια της σχέσης που είχατε αλλά και με τις χαμένες ελπίδες που διατηρούσες για το μέλλον σας, όπως και με δυσάρεστα συναισθήματα που δεν θες να έρθεις αντιμέτωπη. Στην αρχή σού φαίνεται βουνό να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς το πρώην άλλο σου μισό, γι’αυτό το να μπεις στο προφίλ του εκείνη τη στιγμή μοιάζει σαν μία “δόση” επαφής, την οποία ωστόσο δεν έχεις στην πραγματικότητα πια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του Facebook, το να κρατάς επαφή με αυτό τον τρόπο, κάνοντας stalking στο προφίλ του πρώην σου, αυξάνει τις πιθανότητες να αισθανθείς περισσότερο πόνο, όσο και να παρατείνεις την κατάσταση του “θρήνου”. Παράλληλα, όπως απέδειξε μία διαφορετική έρευνα με την ίδια θεματική, όταν οι συμμετέχοντες της μελέτης έβλεπαν φωτογραφίες των πρώην συντρόφων τους, ενεργοποιούνταν οι περιοχές του εγκεφάλου τους που συνδέονταν με τον σωματικό πόνο.

Γιατί εξακολουθείς να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου;

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολόγο Roxy Zarrabi, οι παρακάτω 5 αποτελούν τις συχνότερες αιτίες του συνεχόμενου stalking στη σελίδα του πρώην σου στα social media.

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: