Γνώριζες ότι και οι άντρες συχνά προσποιούνται οργασμό;

Ο Δρ.Θάνος Ασκητής αναλύει τις περιπτώσεις που και οι άνδρες υποκρίνονται τον οργασμό. Μήπως τελικά αυτό δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση;

HELLO.gr 03 Ιουν. 21
Γνώριζες ότι και οι άντρες συχνά προσποιούνται οργασμό;

«Χαλαρώστε… Κι έπειτα φέρτε στο νου μια ωραία εικόνα: αυτήν της Σάρον Στόουν! Από την εποχή των ’90s, του «Βασικού Ενστίκτου» δηλαδή, όταν απλώς σταύρωνε αισθησιακά τα πόδια μπροστά στον έκθαμβο Μάικλ Ντάγκλας κι άλλαζε για πάντα την… ιστορία του σινεμά – και του σεξ στο σελιλόιντ. Αυτή λοιπόν η υπέροχη κυρία, είπε κάποτε κάτι, που «έγραψε». Είπε πως «μπορεί οι γυναίκες να προσποιούνται έναν οργασμό, οι άντρες όμως μπορούν να προσποιηθούν μια ολόκληρη σχέση».

Να όμως που κύλησε πολύς χρόνος από τότε, μπήκαμε στον 21ο αιώνα και έρχεται ακόμα ένας… μύθος να καταρριφθεί, καθώς «ψιθυρίζεται» εντόνως πως και οι άντρες είναι σε θέση να υποκρίνονται πότε πότε οργασμό!

Κάπως έτσι λοιπόν η υπόθεση ότι η προσποίηση οργασμού αποτελεί τεχνική γένους θηλυκού εξασθενεί, αφού σύμφωνα με τελευταίες έρευνες και οι άνδρες προσποιούνται. Μάλιστα οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι το κάνουν στο ¼ των σεξουαλικών τους συνευρέσεων.

Αμέτρητες ταινίες, σειρές, περιοδικά παρουσιάζουν γλαφυρά γιατί και πως το κάνουν οι γυναίκες, καθώς και το άγχος των ανδρών, εάν «αυτό» το βογκητό που άκουσαν ήταν πραγματικής ικανοποίησης ή αποτέλεσμα υπερβολής και προσποίησης. Ίσως να θυμάστε κιόλας εκείνη την ταινία “When Harry met Sally”, όπου η Meg Ryan έκανε άντρες-γυναίκες θαμώνες του εστιατορίου να την κοιτάζουν με… σοκ και δέος την ώρα που έκανε πως είχε οργασμό.

Σύμφωνα ωστόσο με τα νέα δεδομένα, και οι άνδρες έχουν αρχίσει να διεκδικούν «μερίδιο» από παρόμοιες πρακτικές επιτάχυνσης της σεξουαλικής επαφής. Γιατί άραγε το κάνουν ;

Διάβασε περισσότερα στο HELLO.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: