Ο καλύτερος τρόπος να φλερτάρεις σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Μία έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτή η μορφή φλερτ είναι πιο αποτελεσματική από άλλες όταν θέλεις να προσελκύσεις έναν πιθανό σύντροφο.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 13 Μαΐ. 22
Ο καλύτερος τρόπος να φλερτάρεις σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για επιτυχημένο φλερτ είναι η καλή αίσθηση του χιούμορ, σύμφωνα με την επιστήμη. Το να κάνεις έναν πιθανό σύντροφο να γελάσει και το να γελάς με τα αστεία του, βρέθηκε ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές έλξης σε διάφορα σενάρια, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου στο περιοδικό Evolutionary Psychology.

Ερευνητές από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Πανεπιστήμιο Bucknell και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Oswego ερεύνησαν σχεδόν 1.000 φοιτητές από τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία για να μελετήσουν πόσο αποτελεσματικές αντιλαμβάνονται ότι είναι διαφορετικές απόπειρες φλερτ.

φλερτ

Αν και καμία στρατηγική φλερτ δεν λειτουργούσε συνεχώς για όλους, το χιούμορ φαινόταν αποτελεσματικό στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Leif Edward Ottesen Kennair, συν-συγγραφέα της μελέτης και καθηγητή ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

«Αυτό που είναι πιο αποτελεσματικό εξαρτάται από το φύλο σου και από το αν ο σκοπός του φλερτ είναι μια μακροχρόνια ή βραχυπρόθεσμη σχέση», αναφέρει ο Kennair. «Αλλά το γέλιο ή το γέλιο με τα αστεία του άλλου είναι μια αποτελεσματική τακτική φλερτ και για τα δύο φύλα», εξηγεί.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ενώ πολλές πτυχές του φλερτ εξαρτώνται από το πολιτισμικό πλαίσιο, δηλαδή διαφορετικά πράγματα μπορεί να λειτουργούν σε διαφορετικούς πολιτισμούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Νορβηγία ήταν αποτελεσματικές παρόμοιες τακτικές φλερτ.

φλερτ

Το χιούμορ όμως, είναι μόνο ένα εργαλείο σε μια σειρά από στρατηγικές φλερτ, σύμφωνα με τους ερευνητές, και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση στην οποία βρίσκεστε. Για παράδειγμα, η μελέτη διαπίστωσε ότι το χιούμορ ήταν λιγότερο πιθανό να είναι αποτελεσματικό για τις γυναίκες που αναζητούν ένα one night stand. Ωστόσο, ήταν αποτελεσματικό για τις γυναίκες που αναζητούσαν μια περιστασιακή σχέση.

«Δεν είναι μόνο αποτελεσματικό να είσαι αστείος, αλλά για τις γυναίκες, είναι πολύ σημαντικό να δείχνεουν στον πιθανό σύντροφό τους ότι πιστεύουν ότι είναι αστείος», σημειώνει η Rebecca Burch, συν-συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Oswego.

φλερτ

Το να ξεκινήσεις με απλούστερες στρατηγικές σύνδεσης μπορεί να σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις το χιούμορ για να φλερτάρεις. «Το χαμόγελο και η οπτική επαφή είναι σημαντικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο φλερτ από αυτή τη βάση, χρησιμοποιώντας πιο προηγμένες τακτικές», λέει ο Kennair.

Τέλος, οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα βασικά στοιχεία του αποτελεσματικού φλερτ περιλαμβάνουν το παιχνίδι, την περιέργεια και τη ζεστασιά, μαζί με μη λεκτικές ενδείξεις όπως το να «φλερτάρεις με τα μάτια σου».

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: