Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Θα έχετε αναρωτηθεί κι εσείς: Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη TheNotebook.gr
TheNotebook.gr 16 Δεκ. 21
Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Το σεξ αποτελεί μια άριστη σωματική άσκηση, που αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και την απώλεια θερμίδων. Κάποιες μάλιστα στάσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Παρόλο που η εκγύμναση μέσω του σεξ δεν αποτελεί αυτοσκοπό της πράξης, το τακτικό σεξ έχει παρόμοια θετικά αποτελέσματα με τη συμβατική γυμναστική: κινητοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών, ελαττώνει το άγχος και χαλαρώνει, έχει αντικαταθλιπτική δράση, συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση των ορμονών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, χαρίζει λάμψη στο δέρμα, βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης και του σωματικού βάρους.

Οι θερμίδες που καίμε σε κάθε σεξουαλική επαφή εξαρτώνται από πολλές μεταβλητές και απρόβλεπτους παράγοντες. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί ερευνητές έχουν επιχειρήσει να τις καταμετρήσουν και, παρά τις προφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος, το έχουν καταφέρει με σχετική επιτυχία. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά τους και τα παραθέτουμε.

Φιλιά: 68 θερμίδες την ώρα

Θυμηθείτε τα πρώτα σας εφηβικά φιλιά. Θυμάστε ότι μπορούσατε να φιλιέστε επί είκοσι συνεχόμενα λεπτά, χωρίς να σας κόβεται η ανάσα; Τα ερωτικά φιλιά όπως μας λένε οι JAIYA και Jon Hanauer συγγραφείς του βιβλίου Red Hot Touch, αν είναι αρκετά παθιάρικα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάνετε έως και 90 θερμίδες την ώρα. Όσο μάλιστα πιο περίπλοκη είναι η στάση που φιλάτε το σύντροφό σας, τόσο πιο πολλές είναι οι θερμίδες που χάνετε!

Γδύσιμο: 8 θερμίδες 

Τώρα βέβαια εξαρτάται από πόσα ρούχα φοράτε ή φοράει ο σύντροφός σας. Πάντως σύμφωνα με έρευνες κάθε ελαφρύ γδύσιμο, ισοδυναμεί με 10 περίπου θερμίδες, ενώ αν προτιμήσετε ένα αισθησιακό στριπτίζ, μπορείτε να καταναλώσετε σχεδόν τις διπλές, όπως χαρακτηριστικά μας λέει η ψυχοθεραπεύτρια και ειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης Gilda Carle.

Ερωτικό μασάζ: 80 θερμίδες την ώρα

Ποιος δεν καλοδέχεται ένα αισθησιακό και αντι-στρες μασάζ από το σύντροφό του; Αν μάλιστα το κάνετε εσείς υπολογίστε να χάσετε γύρω στις 80 θερμίδες ανά ώρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σεξολόγου Jaiya Kinzbach. Και μάλιστα όσο πιο αργό είναι το μασάζ, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που καίτε, μια που το αργό αλλά βαθύ μασάζ γυμνάζει διαφορετικές ομάδες μυών.

Διάβασε πόσες θερμίδες χάνεις όταν κάνεις σεξ στο TheNotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: