5 λεπτά αρκούν για ένα εποικοδομητικό διάλειμμα ανάμεσα στα back to back meetings

Διάβασε πώς η ενσυνειδητότητα θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις μία δύσκολη ημέρα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 24 Δεκ. 21
5 λεπτά αρκούν για ένα εποικοδομητικό διάλειμμα ανάμεσα στα back to back meetings

Νιώθεις ποτέ σαν να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο σε άσκοπες δραστηριότητες για να αποφορτιστείς από το να συμμετέχεις σε στιγμές που θα σου προσφέρουν στα αλήθεια ψυχική ισορροπία; Σίγουρα, αυτού του είδους οι δραστηριότητες έχουν το χρόνο και το χώρο τους, αλλά ένα γεμάτο πρόγραμμα μπορεί να είναι πιο διαχειρίσιμο με έστω και μια μικρή δόση ενσυνειδητότητας.

Εάν οι μέρες σου λοιπόν, είναι γεμάτες με συνεχείς συναντήσεις, μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων και ένα φάκελο εισερχομένων email που απλά δεν τελειώνει, ένα γρήγορο διάλειμμα ενσυνειδητότητας είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να κάνεις διαλογισμό, αν και είναι κάτι που μπορεί επίσης να σε βοηθήσει. Η ενσυνειδητότητα και ο διαλογισμός μερικές φορές ομαδοποιούνται, αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Ενσυνειδητότητα είναι η πράξη του να εκτελείς μια εργασία αφιερώνοντας της την πλήρη προσοχή σου.  Στη δουλειά και τη ζωή, η επίγνωση ή η προσοχή μπορεί να επεκταθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα όπως το περπάτημα, η ζωγραφική, το μαγείρεμα ή ο διαλογισμός. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεσαι 1 ώρα ή ακόμα και 30 λεπτά για να αποκομίσεις τα οφέλη της ενσυνειδητότητας. Μπορείς να εξασκήσεις την ενσυνειδητότητα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, αλλά η διάρκεια της πρακτικής της ενσυνειδητότητας δεν είναι τόσο σημαντική όσο η απλή εξάσκηση.

διάλειμμα

Πώς σε βοηθά η ενσυνειδητότητα σε μια κουραστική μέρα

Εάν οι μέρες σου είναι γεμάτες, το πιθανότερο είναι ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να ανακουφιστείς από το στρες. Σκέψου τα διαλείμματα ενσυνειδητότητας ως μίνι συνεδρίες αποκατάστασης άγχους που κρατούν μακριά αυτό άσχημο αίσθημα. Οι ενσυνείδητες πρακτικές βελτιώνουν την αυτορρύθμιση των σκέψεων, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς.

3 ασκήσεις ενσυνειδητότητας που θα σε βοηθήσουν να κάνεις reset σε μια κουραστική μέρα

1. Φτιάξτε τσάι ή ένα σνακ 

Είτε απολαμβάνεις το τσάι, τον καφέ ή ένα μεσημεριανό σνακ, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να εστιάσεις στον εαυτό σου και να κάνεις reset. Ενώ φτιάχνεις το ρόφημα ή το σνακ σου, εστίασε μόνο στα βήματα που πρέπει να κάνεις και όχι στη δουλειά σου ή στη συζήτηση που μόλις είχες με το αφεντικό σου.

2. Κάνε μια βόλτα έξω με το κατοικίδιο, τον φίλο ή τον συνάδελφό σου

Όταν η δουλειά συσσωρεύεται, μπορεί να αισθάνεσαι αδύνατο το να αφήσεις το γραφείο σου, αλλά ακόμα και 5 λεπτά μακριά θα κάνουν καλό. Ακόμη καλύτερα, κάνε μια ενσυνείδητη βόλτα με το κατοικίδιο, τον φίλο ή τον συνάδελφό σου. Το να απομακρυνθείς από το γραφείο σου και να εστιάσεις στο να περπατάς στη σιωπή ή να συζητάς για θέματα που δεν σχετίζονται με την εργασία δίνουν στον πολυάσχολο εγκέφαλό σου ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα.

3. Κάνε μερικά squats, μερικά vinyasas ή μερικά burpees

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η κίνηση τους βοηθά να επικεντρωθούν στο παρόν. Αφιέρωσε λίγα λεπτά και εστίασε στο να κάνεις μερικά squats, ίσως μερικά vinyasa ή ακόμα και μερικά burpees. Θα ανεβάσεις τους παλμούς της καρδιάς σου, κάτι που θα σου δώσει μια καλή ώθηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

#ενσυνειδητότητα #ψυχολογία
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: