Αλλαγή καριέρας στα 40; 5 tips από τον Career Coach

Μια αλλαγή καριέρας μετά τα 40 μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Με αυτά τα 5 βήματα όμως, θα τα καταφέρεις!

TheNotebook.gr 07 Ιουν. 22
Αλλαγή καριέρας στα 40; 5 tips από τον Career Coach

Η πίεση να διαλέξουμε τι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας από πολύ μικρή ηλικία οδηγεί μερικές φορές σε βεβιασμένες και λάθος αποφάσεις! Έτσι μπορεί να φτάσεις σε μια ηλικία που υποτίθεται ότι πρέπει να έχεις λύσει όλα σου τα προβλήματα και συνειδητοποιείς πως δεν σου αρέσει η δουλειά που κάνεις! Έλα όμως που μερικές φορές αποφασίζεις πως πρέπει να αλλάξεις καριέρα στα 40!

Άγχος ότι θα αποτύχεις, τι θα πουν οι άλλοι, πώς θα συντηρήσεις την οικογένειά σου εάν όλο αυτό δεν λειτουργήσει… Αυτές είναι μόνο μερικές απ’ τις σκέψεις σου όταν περνάει απ’ το μυαλό σου να αλλάξεις καριέρα μετά τα 40. Μπορεί μάλιστα να έχεις κατακτήσει κάποια πράγματα στη δουλειά που κάνεις τώρα, όμως αισθάνεσαι πως έχεις πέσει σε τέλμα!

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων των οποίων η καριέρα εκτοξεύτηκε μετά τα 40 όταν επέλεξαν ένα διαφορετικό επαγγελματικό μονοπάτι. Ο Samuel Jackson έκανε καριέρα στην ηθοποιία μετά τα 46 στο Pulp Fiction, o San Walton άνοιξε το πρώτο Wal- Mart στα 44, ο Ray Kroc αγόρασε τα πρώτα του McDonald’s στα 59! Οπότε κανείς δεν σε πιέζει να τα έχεις λύσει όλα στη ζωή σου μέχρι να πας 30.

Ο Undre Griggs coach επαγγελματικής καριέρας, δίνει 5 tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου!

Συνειδητοποίησε το γιατί!

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να καταλάβεις γιατί παίρνεις αυτή την απόφαση. Το τι και το πώς είναι κάτι που θα σκεφτείς αργότερα, αφού είσαι σίγουρος ότι είναι κάτι το οποίο θέλεις όντως να κάνεις. Τι αγαπάς και τι μισείς στη δουλειά σου; Τι σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις καριέρα; Θέλεις να αλλάξεις τελείως αντικείμενο ή μήπως απλά δεν σ’ αρέσει η εταιρεία για την οποία εργάζεσαι; Ουσιαστικά, πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι θα σε κάνει χαρούμενο, το “γιατί” θέλεις να κάνεις αυτή την αλλαγή.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο thenotebook.gr

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: