Ας μιλήσουμε για το πόσο ξένο μας φαίνεται το σώμα μας λίγες ημέρες μετά τη γέννα

Πολύς λόγος γίνεται για τις πρώτες ημέρες με το μωρό. Ειδικά αν είναι το πρώτο σου. Μιλάμε ανοιχτά για την εξάντληση, την αυπνία, το αίσθημα πώς δεν έχεις ιδέα τι κάνεις με τον λιλιπούτειο άνθρωπο. Όμως, υπάρχει ένα θέμα για το οποίο δεν μιλάμε συχνά. Το πώς νιώθουμε το σώμα μας μετά τη γέννα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 25 Ιαν. 22
Ας μιλήσουμε για το πόσο ξένο μας φαίνεται το σώμα μας λίγες ημέρες μετά τη γέννα

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση, απλά νιώθεις περίεργα. Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και είναι δύσκολο να ταυτίσεις το τωρινό σου σώμα με αυτό που θυμόσουν πριν την εγκυμοσύνη. Και δεν μιλάω για τα κιλά – Βασικά, αυτό είναι το τελευταίο στο οποίο θέλω να αναφερθώ. Όχι. Απλά φαίνεται περίεργο. Πέρασες πολλά χρόνια με το να γνωρίζεις κάθε σημείο του κορμιού σου και να το αναγνωρίζεις στον καθρέφτη, όμως τώρα δεν είναι το ίδιο.

Μπορεί να γνωρίζεις πως μόλις πριν λίγες ώρες ή μέρες γέννησες, όμως ίσως ακόμα σου θυμίζεις την εικόνα σου ως έγκυο. Επιπλέον, εκτός από αυτά που βλέπεις είναι και αυτά που δεν βλέπεις. Η απότομη αλλαγή των ορμονών, η «εσωτερική πληγή» εκεί που ήταν ο πλακούντας, κάποιες κράμπες στη μήτρα που θα νιώθεις για λίγες ημέρες αλλά και τα υγρά.

Και όμως, αυτό είναι κάτι πολύ κοινό αίσθημα στις λεχώνες.

Διάβασε ορισμένα tips στο 4moms.gr

#γέννα #σώμα
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: