Εργασιακό bullying: Οι 3 πιο επικίνδυνες «συναδελφικές» συμπεριφορές

Μπορεί να είναι ο διευθυντής σου, ένας συνάδελφος ή ένας συνεργάτης. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τον αντιμετωπίσεις. Και να θυμάσαι: ποτέ δεν είναι αργά!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 24 Μαρ. 22
Εργασιακό bullying: Οι 3 πιο επικίνδυνες «συναδελφικές» συμπεριφορές

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να κάνουν το εργασιακό περιβάλλον να είναι ανυπόφορο και βασανιστικό για πολλούς εργαζόμενους. Ένας από αυτούς είναι και το bullying, ο εκφοβισμός ή η ψυχολογική κακομεταχείριση, που μπορεί να δέχονται από συναδέλφους τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ δείχνει ότι τουλάχιστον 9 στους 10 εργαζόμενους έχουν ένα συνάδελφο που τους ενοχλεί, ενώ το 57% έχει σκεφτεί να παραιτηθεί λόγω κάποιου ενοχλητικού συναδέλφου.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η τηλεργασία δεν κατάφερε να καταστείλει τις εργασιακές εντάσεις αφού το 55% απάντησε ότι εξακολουθεί να ενοχλείται από συναδέλφους αρκετές φορές την εβδομάδα, ακόμα και όταν δουλεύει από το σπίτι. Τα πιο ενοχλητικά πράγματα που καταγράφηκαν σε συνθήκες τηλεργασίας είναι όταν κάποιος αργεί πολύ να απαντήσει σε emails ή άλλα μηνύματα ή όταν έχει υπερβολικό θόρυβο γύρω του σε μία τηλεδιάσκεψη ή όταν τρώει μπροστά στην κάμερα.

Έρευνα της Quality Logo Products ανάμεσα σε 1.902 εργαζόμενους στις ΗΠΑ βρήκε τις συμπεριφορές που ενοχλούν περισσότερο τους άλλους στον εργασιακό χώρο.

1. Αυτός που συνεχώς διακόπτει

Οι συχνές διακοπές είναι το πιο σύνηθες πρόβλημα στα virtual meetings, καθώς έρχονται να προστεθούν στα διάφορα τεχνολογικά προβλήματα που κατά κανόνα δυσκολεύουν αυτές τις συναντήσεις. Είναι όμως μία συμπεριφορά που θεωρείται πολύ ενοχλητική και στη ζωή στο γραφείο.

Η coach καριέρας Susan Peppercorn συμβουλεύει όσους έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιον που διακόπτει όλη την ώρα να θέσουν ευγενικά το ζήτημα. «Μπορείς σε παρακαλώ να με αφήσεις να ολοκληρώσω; Και μετά θα πάρεις τον λόγο», είναι ένας τρόπος, λέει.

Διάβασε τις άλλες δύο συμπεριφορές στο thenotebook.gr

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: