Γιατί παραιτήθηκε το 54% των γυναικών μετά την καραντίνα;

Γιατί μετά το lockdown οι γυναίκες εγκαταλείπουν μια σταθερή καριέρα;

Elle 15 Δεκ. 21
Γιατί παραιτήθηκε το 54% των γυναικών μετά την καραντίνα;

Η πανδημία της Covid-19 αναμφισβήτητα έφερε τα πάνω κάτω τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό. Εμείς οι γυναίκες αφού ενδώσαμε στις μικρές χαρές του slow living και ανακαλύψαμε την τηλεργασία, καταλήξαμε σε μια καθημερινότητα χωρίς πολύωρες, πολυδάπανες μετακινήσεις. Για του λόγου το αληθές, πρόσφατη έρευνα του LinkedIn, διαπίστωσε πώς το 41% των γυναικών θα ήθελε να συνεχίσει την τηλεργασία full time, ενώ το 26% θα προτιμούσε να καθιερώσει ένα υβριδικό μοντέλο μοιρασμένης εργασίας μεταξύ σπιτιού και γραφείου.

Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο αξιολογούν ολοένα και περισσότερο τους επαγγελματικούς τους στόχους με βάση μια σειρά σημείων αναφοράς, όπως η εργασιακή ευελιξία, ο μισθός αλλά και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά του Covid-19.

Οι αριθμοί μοιάζουν εντυπωσιακοί: 4 εκατομμύρια Αμερικανοί δήλωσαν παραίτηση τον Απρίλιο του 2021, σημειώνοντας ένα ιστορικό υψηλό 20 χρόνων, ενώ, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Microsoft, το 41% των εργαζομένων παγκοσμίως σκοπεύει να παραιτηθεί σύντομα. Κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή αναζητούν διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας. Για τις γυναίκες, που συνεχίζουν να έχουν “πολλαπλούς” ρόλους, η προοπτική της μεγαλύτερης επαγγελματικής ευελιξίας μοιάζει ακόμα πιο γοητευτική. Το «Forbes» μιλάει για επανάσταση στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής οικονομολόγο του LinkedIn, Karin Kimbrough, το πραγματικά εντυπωσιακό είναι πώς για πρώτη φορά οι γυναίκες αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση μόνες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διάβασε περισσότερα στο TheNotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: