Σου είπε το παιδί σου «Σε μισώ»; Πώς πρέπει να αντιδράσεις

Το να ακούς το παιδί σου να σου λέει εκνευρισμένο «Σε μισώ» είναι μία σοκαριστική στιγμή για όλους τους γονείς. Όμως, δυστυχώς, είναι κάτι που τα παιδιά λένε συχνά προκειμένου να εκφράσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα χωρίς να σκέφτονται τη βαρύτητα της φράσης.

Elle 17 Μαρ. 21
Σου είπε το παιδί σου «Σε μισώ»; Πώς πρέπει να αντιδράσεις

Διατήρησε την ηρεμία σου

Αρχικά, δεν πρέπει να χάσεις τη ψυχραιμία σου. Το να ακούς αυτή τη φράση από το παιδί σου δεν είναι το ίδιο με το να την ακούς από έναν ενήλικα. Το παιδί -είτε νήπιο, είτε στην προεφηβεία- προσπαθεί να σου μεταφέρει το αρνητικό του συναίσθημα και να σου δείξει τη δυσαρέσκειά του. Δεν γνωρίζει ακόμα πως να διαχειριστεί αλλά και να επικοινωνήσει τον θυμό και τον εκνευρισμό του. Έτσι, όσο σοκαριστικό κι αν είναι να το ακούς, μην ξεχνάς πως εκείνη τη στιγμή απλά είναι θυμωμένο. Μην το πάρεις προσωπικά και σίγουρα, μην χάσεις την ψυχραιμία σου.

AdTech AdΠρέπει να καταλάβεις τι εννοεί

Η φράση αυτή, όπως είπαμε και παραπάνω, λέγεται χωρίς το παιδί να κατανοεί τη βαρύτητά της. Ειδικά όταν είναι σε μικρότερη ηλικία, ο εγκέφαλός του δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να κατανοήσει τι σημαίνει ακριβώς, απλά είναι ο τρόπος του να σου πει πως είναι πολύ εκνευρισμένο/απογοητευμένο/θυμωμένο. Συνήθως λέγεται όταν ο γονιός του έχει απαγορεύσει κάτι που θέλει, ή ακόμα κι αν είναι κουρασμένο. Σκέψου το ως απλά μία εκτόνωση των συναισθημάτων του και όχι ως μία αντίληψή του για σένα.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδράσεις την πρώτη φορά που θα ακούσεις το εκνευρισμένο «Σε μισώ» από το παιδί σου στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: