Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να απαντάς καθημερινά για να ανακτήσεις τη χαμένη σου εσωτερική γαλήνη

Με την πανδημία να συνεχίζει να επηρεάζει δραματικά την ψυχολογία μας, ωφείλουμε στον εαυτό μας να αδράξουμε την ευκαιρία και να στραφούμε προς την αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης που τόσο έχουμε ανάγκη. Η εκπαιδεύτρια mindfulness Όλγα Παπατριανταφύλλου, μας δείχνει τον τρόπο παρακάτω...

Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να απαντάς καθημερινά για να ανακτήσεις τη χαμένη σου εσωτερική γαλήνη

Κάτι που συνήθως ξεχνάμε εύκολα είναι ότι όλες μας οι εμπειρίες ξετυλίγονται μέσα μας, στην παρούσα στιγμή-στο τώρα. Παγιδευόμαστε συχνά από σκέψεις και αγωνίες για το μέλλον και κολλάμε στο παρελθόν. Αναζητούμε απαντήσεις και ικανοποίηση από το περιβάλλον γύρω μας και ξεχνάμε να στραφούμε στον εαυτό μας. Υπάρχει όμως πράγματι τρόπος να ανακτήσουμε την εσωτερική μας γαλήνη;

Επειδή η περίοδος που ζούμε είναι πραγματικά πλυμμηρισμένη από άγχος και ανασφάλεια, είναι πολύ εύκολο να παγιδευτούμε σε σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να μας αποπλανήσουν.

Εκτός από την γαλήνη που μπορείς να βρείς μέσω του διαλογισμού ή της γυμναστικής που πιθανότατα θα σε αποφορτίσει, η εκπαιδεύτρια Mindfulness Όλγα Παπατριανταφύλλου μας προτείνει να εξασφαλίσουμε μια φορά τη μέρα ή την εβδομάδα-τουλάχιστον- για να απαντήσουμε στο σημειωματάριό μας τις παρακάτω ερωτήσεις:

γαλήνη

– Mε ποιον τρόπο σήμερα μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου; Παρατηρήστε σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις που αναδύονται.

– Mε ποιον τρόπο μπορέσατε να διατηρήσετε την ελπίδα σας κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου;

– Τι σας βοηθάει να μειώσετε το στρες;

– Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή/ περίοδο;

– Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο μέσα στην ημέρα;

– Τι είναι αυτό που σας δίνει ενέργεια;

– Τι είναι αυτό που μάθατε για τον εαυτό σας αυτήν την περίοδο;

– Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καραντίνας μέχρι τώρα;

Κράτησε σημειώσεις για να μπορέσεις να ανατρέξεις σε αυτές όποτε το επιθυμείς ή το χρειάζεσαι. Κάντε κατά καιρούς διορθώσεις και προσθήκες. Η καταγραφή μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη αλήθεια για εσένα που θα σε γεμίσει με αισιοδοξία και κουράγιο και θα σου προσδώσει την εσωτερική γαλήνη που τόσο αποζητάς.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές από την εκπαιδεύτρια Mindfullness Όλγα Παπατριανταφύλλου εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: