5 λόγοι που νιώθεις την ανάγκη να κάνεις oversharing

Το oversharing μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική σου υγεία και ένας ψυχολόγος μοιράζεται μαζί μας 5 λόγους για τους οποίους μπορεί να το κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Elle 22 Δεκ. 21
5 λόγοι που νιώθεις την ανάγκη να κάνεις oversharing

Το να νιώθεις ότι έχεις μοιραστεί κάτι πολύ προσωπικό με κάποιον που δεν θα έπρεπε μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα αγχωτική εμπειρία. Είτε μοιράστηκες μια μικρή ανόητη πληροφορία για τον εαυτό σου είτε κάτι πολύ βαθύτερο, αυτό το συναίσθημα μετάνοιας μπορεί να σε καταναλώσει και να φουντώνει μέσα σου για ώρες. Για κάποιους αυτή η μορφή υπερβολικής κοινής χρήσης πληροφοριών μπορεί να είναι τόσο έντονη που απλά δεν μπορούν να σταματήσουν. Το oversharing περιγράφεται ως η αποκάλυψη ακατάλληλης ποσότητας λεπτομερειών για την προσωπική ζωή κάποιου και η Δρ Kirren Schnack, κλινική ψυχολόγος από την Οξφόρδη, αποκάλυψε στο TikTok πώς θα αντιμετωπίσεις τις πιθανές αιτίες πίσω από αυτό.

Η ειδικός, που ασκεί την ψυχολογία για περισσότερα από 18 χρόνια, χρησιμοποιεί συχνά τον λογαριασμό της στο TikTok για να εξετάσει πώς επηρεάζουν τα διαφορετικά προβλήματα ψυχικής υγείας τους ανθρώπους και σε αυτό το video– το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 64.000 προβολές – η ψυχολόγος αναλύει τους πέντε λόγους που οι άνθρωποι μοιράζονται υπερβολικά πολλές πληροφορίες γι’αυτούς ακόμη και όταν δεν θέλουν. Η ίδια έγραψε στη λεζάντα του clip: «Είσαι κουρασμένη από το oversharing, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις;»

@drkirrenAre you tired of over sharing? But can’t stop? #oversharing #oversharingasusual #oversharingagain #oversharer♬ Epic Emotional – AShamaluevMusic


Στο βίντεο, η γιατρός τονίζει ότι μια αιτία του oversharing μπορεί να συνδεθεί με «ανεπίλυτο τραύμα» και επίσης με την πεποίθηση των ανθρώπων ότι με την υπερβολική κοινή χρήση πληροφοριών για τον εαυτό τους, θα μπορέσουν να αναπτύξουν γρήγορα πιο στενές σχέσεις. Η Δρ Kirren λέει ότι ο τρίτος λόγος που οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν oversharing είναι ότι παλεύουν με τα όρια και τους πιθανούς δεσμούς τους με το άγχος. «Το άγχος σου σε κάνει να μιλάς ανεξέλεγκτα και όσο περισσότερο μοιράζεσαι τόσο περισσότερο αγχώνεσαι αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις», λέει. Τέλος, η κλινικός ψυχολόγος λέει ότι το oversharing μπορεί επίσης να συνδεθεί με ένα μέρος του εαυτού σου που νιώθει μοναξιά και αναζητά σύνδεση.

Πολλοί άνθρωποι ευχαρίστησαν την Δρ Kirren για τη δημιουργία του βίντεο, με κάποιους να σχολιάζουν ότι ταυτίζονται με τους λόγους που ανέφερε. «Το έκανα χθες και ήμουν τόσο θυμωμένος με τον εαυτό μου όλη μέρα για το υπερβολική κοινή χρήση πληροφοριών», έγραψε ένας χρήστης του TikTok, ενώ ένας άλλος είπε: «Το κάνω αυτό και νιώθω τόσο άβολα μερικές φορές μετά».Ένας τρίτος έγραψε: «Έχω μοιραστεί πολλά με τα χρόνια και με έκανε να νιώθω ένοχος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω πραγματικά τους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να έχει συμβεί και μπορώ να σχετιστώ τόσο πολύ με αυτό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: