Μήπως overthinker είναι το δεύτερο όνομά σου; 4 tips για να σταματήσεις αυτήν την κακή συνήθεια

Η mindset coach, Shannon Kaiser, μοιράζεται τις συμβουλές της.

Elle 17 Μαρ. 22
Μήπως overthinker είναι το δεύτερο όνομά σου; 4 tips για να σταματήσεις αυτήν την κακή συνήθεια

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς ανήκουμε στην κατηγορία των overthinkers. Το ποσοστό των ανθρώπων που τείνουν να σκέφτοναι συνεχώς και υπερβολικά αυξάνεται συνεχώς, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε τον έλεγχο του εσωτερικού μας κόσμου ενώ τα πράγματα στον έξω κόσμο είναι αβέβαια και εμείς δεν έχουμε τον έλεγχο σε τίποτα πέρα από εμάς τους ίδιους. Για να σταματήσουμε αυτήν την ανησυχία που μας βυθίζει συνεχώς σε μία μαύρη τρύπα δυσοίωνων προβλέψεων, είναι σημαντικό να εξασκήσουμε την επίγνωση και τη συμπόνιας ώστε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε αυτόν το φόβο σε πίστη.

Μπορεί να αισθανόμαστε απελπισμένοι και ανίσχυροι απέναντι στις αρνητικές δυνάμεις του κόσμου, αλλά έχουμε περισσότερη δύναμη από ό,τι μας έχουν μάθει να πιστεύουμε. Όπως είπε κάποτε ο πνευματικός συγγραφέας Wayne Dyer, «Όταν αλλάζεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, αλλάζουν και τα πράγματα που βλέπεις». Αντί να ανησυχούμε, ίσως ο ευκολότερος δρόμος προς τα εμπρός είναι να αλλάξουμε την οπτική μας και τα ακόλουθα βήματα μπορούν να βοηθήσουν.

1. Σκέψου με την καρδιά

Οι σκέψεις μας είναι ισχυρές . Είτε θα μας βοηθήσουν είτε θα μας πληγώσουν, ανάλογα με το πού δίνουμε την προσοχή μας. Το μυαλό θα αναλύσει, θα κρίνει, θα κατηγορήσει και θα προσπαθήσει να κατανοήσει τον κόσμο, αλλά η καρδιά μας εμπιστεύεται, επιτρέπει και αγαπά. Αντί να εστιάσεις στην αλλαγή του κόσμου, μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου για τον κόσμο και αυτό συμβαίνει όταν αντί να σκεφτόμαστε με το μυαλό, το κάνουμε με την καρδιά. Λέγεται συχνά ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν τη ζωή μας, οπότε αν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αναρωτηθούμε τι σκεφτόμαστε και τι προβάλλουμε για μια κατάσταση.

ONERTHINKERS

Εάν κάτι σου  προκαλεί ανησυχία, ψάξε στην καρδιά σου και δες ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτήν την κατάσταση. Νιώσε τα συναισθήματά σου και αναγνώρισε πού έχεις παγιδευτεί στον φόβο ή την ενοχή. Μπορούμε να απαλύνουμε τις ανησυχίες μας εγκαταλείποντας όλες τις σκέψεις που προέρχονται από επίθεση, ενοχή ή ντροπή.

2. Μετέτρεψε τη γκρίνια σου σε βοήθεια

Αντί να γκρινιάζεις σε πράγματα στη ζωή σου που δεν σου αρέσουν, διοχετεύστε όλη την ενέργεια σου στο να βοηθήσεις. Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους και να μετατρέψεις τον πόνο σου σε σκοπό; Δες μέσα σου και αναρωτήσου. Μπορείς να σταθεροποιήσεις την εστίασή σου βοηθώντας άλλους και βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη. Μερικές φορές δεν έχουμε τον έλεγχο του τι συμβαίνει, αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για να βοηθήσουμε τη συλλογικότητα και τον πλανήτη. Αντί να τρέμεις δυσφορώντας, ανάλαβε δράση. Ο εθελοντισμός είναι η υψηλότερη μορφή ευτυχίας και θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένη στη μεγάλη εικόνα, στο ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

3. Μην κρίνεις ότι συμβαίνει

Ο spiritual icon & best-selling συγγραφέας, Deepak Chopra, είπε: «Αν εσείς και εγώ έχουμε μια και μόνο σκέψη βίας ή μίσους εναντίον οποιουδήποτε στον κόσμο αυτή τη στιγμή, συμβάλλουμε στον τραυματισμό του κόσμου».Όταν ο κόσμος μοιάζει ανάποδος και τίποτα δεν έχει νόημα, μπορεί να είναι τόσο εύκολο να πέσεις στην παγίδα να κρίνεις και να κατηγορήσεις.  Υιοθετήστε μια νοοτροπία συμπόνιας και ευγένειας. Σήμερα, εξασκήσου στη να μη κρίνεις όλα όσα βλέπεις. Καθώς ζεις σε μια πιο ουδέτερη κατάσταση, πρόσεξε πώς οι πτυχές του εαυτού σου και της ζωής σου αρχίζουν να μοιάζουν πολύ καλύτερες.

ONERTHINKERS

4. Κρατήστε ψηλά τον ενεργητικό καθρέφτη

Ψάξε τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και σου προκαλεί δυσφορία. Κοίταξε τον εαυτό σου στον ενεργητικό καθρέφτη και αναρωτήσου, «Πώς μου δείχνει αυτό τι χρειάζομαι για να θεραπεύσω τον εσώτερο εαυτό μου;». Ο εξωτερικός κόσμος είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής σου κατάστασης, αντικατοπτρίζοντας τις βαθύτερες αλήθειες της ψυχής σου. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να αναγνωρίσεις όλους τους τομείς, τις σχέσεις και τις καταστάσεις που μοιάζουν τεταμένες. Μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά. Κοίταξε ποιος και τι σου προκαλεί δυσφορία.Όταν αισθάνεσαι τα συναισθήματά σου, τα απελευθερώνεις και καθώς το κάνεις, συνδέεσαι με το βαθύτερο μήνυμα που μπορούν να φέρουν. Η χρήση του ενεργητικού καθρέφτη θα σε βοηθήσει να επανασυνδεθείς με τον αληθινό σου εαυτό, το αγνό φως και την αγάπη μέσα σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: