Πώς η πανδημία έχει διαταράξει το πρόγραμμα ύπνου των παιδιών

Με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη και το lockdown να είναι ακόμα σε ισχύ, αρκετούς μήνες μετά την έναρξή του, το πρόγραμμα ύπνου μικρών και μεγάλων έχει αναστατωθεί για τα καλά. Τα σχολεία είναι κλειστά σε αρκετές περιοχές, η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται και εμείς εργαζόμαστε από το σπίτι.

Elle 17 Μαρ. 21
Πώς η πανδημία έχει διαταράξει το πρόγραμμα ύπνου των παιδιών

Η καθημερινότητά μας είναι μία μονότονη ρουτίνα μέσα στο σπίτι και έτσι, είναι απόλυτα λογικό και ο ύπνος να έχει επηρεαστεί.

Μία σταθερή ρουτίνα

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις -είτε εργάζεσαι, είτε όχι- είναι να έχεις μία σταθερή ρουτίνα μέσα στην ημέρα. Τήρησε μία ώρα που το παιδί θα πηγαίνει για ύπνο το βράδυ και την ώρα που θα ξυπνά και κάτι αντίστοιχο κάνε και για σένα. Κατά τις καθημερινές, ξύπνα το την ώρα που θα πήγαινε κανονικά στο σχολείο και τα Σαββατοκύριακα άφησέ το να κοιμηθεί λίγο παραπάνω. Είναι σημαντικό να έχει μία αίσθηση προγράμματος σε μία εποχή που η μία ημέρα είναι ίδια με την προηγούμενη.

πρόγραμμα ύπνου

Σβήσε τις οθόνες πριν τον ύπνο

Οι επτά τους δέκα γονείς αναφέρουν πως το screen time των παιδιών αυξήθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας. Όμως, εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στην ανάπτυξή του, είναι επιβλαβές και στον ύπνο του. Έτσι, πριν κοιμηθεί φρόντισε να απομακρύνεις το κινητό ή το tablet από το δωμάτιό του ώστε να μην ‘χαραμίζει’ ώρα με το σκρολάρισμα.

Δες και τους υπόλοιπους λόγους που έχουν επηρεάσει το πρόγραμμα ύπνου των παιδιών στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: