Βρες την ψυχική σου υγεία σε 30 ημέρες #ChallengeAccepted

Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου μέσα σε ένα μήνα χωρίς ψυχολόγο; Ναι μπορείς!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη TheNotebook.gr
TheNotebook.gr 26 Ιαν. 22
Βρες την ψυχική σου υγεία σε 30 ημέρες #ChallengeAccepted

Η ψυχική ισορροπία είναι το ζητούμενο στις ελαφρώς «ανισόρροπες» αυτές ημέρες που ζούμε. Όπως μάλιστα διαπίστωσε νέα έρευνα  στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την διάρκεια της πανδημίας στην πλατφόρμα της Google αναζητούνται όλο και περισσότερο λέξεις, όπως «ανησυχία», «άγχος» και προτάσεις, όπως, «θεραπευτικές τεχνικές για τη διαχείριση της ανησυχίας και του άγχους». Η έρευνα, που εμφανίζεται ως σχολιασμός στο περιοδικό Psychological Trauma: Theory, Research, Practice and Policy, υπογραμμίζει το βάρος που έχει επιφέρει η πανδημία τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Ωστόσο, όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε έχουν τη λύση τους. Αρκεί να τα προσεγγίσουμε με τον σωστό τρόπο. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει η Dr Helen L.Coons, Ph.D., Κλινική Ψυχολόγος και επικεφαλής του Κέντρου Ψυχικής υποστήριξης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, κάποιοι μικροί καθημερινοί στόχοι και κάποιες εύκολες συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε μέρα με τη μέρα, είναι μια καλή αρχή. Η Dr Coons μας δίνει ένα εύκολο μηνιαίο πρόγραμμα που στόχος του είναι να νιώσουμε πιο ισορροπημένοι στο τέλος του μήνα.

Πριν ξεκινήσεις θυμήσου τους παρακάτω 4 κανόνες:

  • Δεν είναι ένδειξη εγωισμού το να σκέφτεσαι και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας και είμαστε καλά, τότε μόνο μπορούμε να βοηθήσουμε σωστά και τους ανθρώπους που αγαπάμε.
  • Επένδυσε στη φιλία. Όταν μοιραζόμαστε τους στόχους μας και έχουμε «συμμάχους» στη δύσκολη καθημερινότητα σίγουρα νιώθουμε πιο δυνατοί.
  • Αν ξεχάσεις κάποιον από τους καθημερινούς σου στόχους δε χάθηκε και ο κόσμος. Και 15 από τα 30 μηνιαία βήματα να κάνεις έτσι κι αλλιώς θα νιώσεις καλύτερα.
  • Μην τα παρατάς Η βελτίωση της ψυχικής ευημερίας είναι μια συνεχής διαδικασία, οπότε υιοθέτησε για πάντα μία ή δύο νέες συνήθειες που θα αλλάξουν την διάθεσή σου προς το καλύτερο.

Διάβασε ακόμα περισσότερα για το πώς μπορείς να βρεις την ψυχική σου υγεία σε 30 ημέρες στο TheNotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: