Τα 3 parenting trends που θα κρατήσουμε και το 2022

Το 2021 φεύγει και η νέα χρονιά είναι προ των πυλών. Κάθε αρχή ενός έτους θέτουμε τους στόχους μας και φτιάχνουμε τις λίστες μας.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 23 Δεκ. 21
Τα 3 parenting trends που θα κρατήσουμε και το 2022

Από το τέλος του lockdown και μετά, αρχίσαμε να βρίσκουμε τους ρυθμούς μας και μαζί με τους εμβολιασμούς έχουμε ξεκινήσει να γινόμαστε οι γονείς που ήμασταν και πριν την πανδημία.

Άλλωστε, ας είμαστε ειλικρινείς, κατά τη διάρκεια των lockdown χαλαρώσαμε πολύ το screen time και είχαμε περισσότερα νεύρα.

Όμως, η πανδημία ήταν σκληρή για όλους καθώς έπρεπε να προσαρμοστούμε σε νέο τρόπο ζωής – τη δουλειά από το σπίτι, το κλείσιμο των σχολείων, τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε.

Ποια parenting trends που «ξεπήδησαν» το 2021 θα κρατήσουμε κι αυτή τη χρονιά;

Τα TikTok με τα παιδιά

Μας διασκέδασε πολύ κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Χορέψαμε, κάναμε μιμήσεις και διασκεδάσαμε. Το δημοφιλές social media των εφήβων και των νέων, μπορεί να γίνει ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον αν το προσέξουμε. Επιπλέον, ενώ τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν στιλιζαρισμένες εικόνες και φωτογραφίες, το TikTok μιλά ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας και δείχνει την πραγματικότητα.

Να μιλάμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία

Η πανδημία δοκίμασε πολύ το mental health μικρών και μεγάλων. Ολοένα και περισσότερες φωνές βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά και επιπλέον, έγιναν περισσότερες συζητήσεις με τα παιδιά σχετικά με τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά που θα κρατήσουμε απ όλη την περιπέτεια γιατί μας κάνει καλύτερους γονείς.

Διάβασε τα υπόλοιπα στο 4moms.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: