Τι τύπος προσωπικότητας είσαι ανάλογα με το πώς τρως

Ο τρόπος που τρώμε δείχνει πολλά περισσότερα για εμάς από όσο νομίζουμε.

Elle 11 Ιαν. 22
Τι τύπος προσωπικότητας είσαι ανάλογα με το πώς τρως

Το πώς κάθεσαι ή μιλάς, ακόμα και οι ρυτίδες στο μέτωπό σου αποκαλύπτουν πολλά για σένα είτε σου αρέσει είτε όχι. Γνωρίζεις όμως ότι ακόμη και ο τρόπος που τρως το φαγητό σου καθορίζει το είδος της προσωπικότητας που έχεις; Η behavioral food expert Juliet A. Boghossian, ανακάλυψε μια άμεση σχέση μεταξύ του τρόπου που τρώμε και του τρόπου με τον οποίο ενεργούμε. Υποστηρίζει λοιπόν, ότι οι διατροφικές μας συνήθειες είναι άκρως ενστικτώδεις και ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να τις παραποιήσουμε, οι πραγματικές θα αποκαλυφθούν στο τέλος. Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις κι εσύ με ένα scroll down.

1. Ο slow eater

Οι άνθρωποι που δεν φαίνεται να βιάζονται να αδειάσουν το πιάτο τους θέλουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους χωρίς καμία απολύτως βιασύνη. Ακολουθούν αυτό το μοτίβο στον χώρο εργασίας και στην προσωπική τους ζωή και μερικές φορές μπορεί να τους κάνει να χάσουν την αίσθηση του χρόνου. Επίσης, οι συνάδελφοί τους μπορεί να ενοχληθούν από το πόσο χρόνο χρειάζονται για να ολοκληρώσουν μια εργασία και να προχωρήσουν σε μια άλλη.

προσωπικότητα

2. O fast eater

Αν τελειώνεις το φαγητό σου σε 5 λεπτά πρέπει να είσαι πολύ καλή στο multitasking. Οι ταχυφάγοι δεν χάνουν ποτέ μια προθεσμία και συνήθως κάνουν τη δουλειά 1 ή 2 μέρες πριν τελειώσει. Είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικοί και πάντα στο τρέξιμο που σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι θα χάσουν μερικές πολύ σημαντικές στιγμές στη ζωή τους. Μπορεί να είναι τόσο παγιδευμένοι στην εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών τους που ξεχνούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

3. Ο picky eater

Είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν picky eater να παραγγείλει σε ένα εστιατόριο χωρίς να κάνει ερωτήσεις ή να ζητήσει να αφαιρεθούν ή να προστεθούν ορισμένα συστατικά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ ασφαλείς στη ζώνη άνεσής τους και φοβούνται πολύ να κάνουν αυτό το επιπλέον βήμα που μπορεί να αποκαλύψει κάτι που δεν ήξεραν για τον εαυτό τους. Αναλαμβάνουν μόνο δουλειές που γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ρισκάρουν, φοβούμενοι ότι μπορεί να αποτύχουν. Ωστόσο, είναι πολύ πρόθυμοι μαθητές και δεν φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν πράγματα που προηγουμένως δεν ήξεραν.

προσωπικότητα

4. Αυτός που οργανώνει το φαγητό στο πιάτο του

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία μισούν να βλέπουν τα διαφορετικά φαγητά στο πιάτο τους να αγγίζουν το ένα το άλλο. Η ανάγκη τους να διατηρούν τα πάντα τακτοποιημένα και οργανωμένα τους κάνει πολύ καλούς στη δουλειά τους, έχοντας τον πλήρη έλεγχο των καθηκόντων τους. Το σπίτι τους μάλλον θα είναι πεντακάθαρο, αφού απεχθάνονται την ακαταστασία. Είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά νευρικοί όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν και θα χρειαστεί να αρχίσουν να κάνουν συμβιβασμούς για χάρη της υγείας τους.

5. Αυτός που ανακατεύει όλο το φαγητό στο πιάτο του

Αυτός ο τύπος ανθρώπου συνήθως ανακατεύει όλα τα φαγητά στο πιάτο του και παίρνει μια μπουκιά που περιλαμβάνει λίγο από όλα. Είναι συνήθως εξωστρεφής και φιλικός και του αρέσει να αναλαμβάνει πολλαπλές ευθύνες στο χώρο εργασίας του. Αγαπάει τη δουλειά του, αλλά ξέρει πώς να αφιερώνει χρόνο στα αγαπημένα του πρόσωπα και συνήθως δημιουργεί υγιείς σχέσεις. Ωστόσο, μερικές φορές η υπερβολική προθυμία του να αναλάβει πολλά πράγματα μαζί και ο μεγάλος όγκος εργασιών μπορεί να τον εξαντλούν και να τον κάνουν να χάνει την αίσθηση των προθεσμιών και το μυαλό του.

6. Ο περιπετειώδης

Αν κάθε φορά που πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο προσπαθείς να βρεις το πιο περίεργο, το πιο μοναδικό πιάτο, τότε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό συνήθως τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα και δεν φοβούνται ότι θα αποτύχουν. Θα πουν «ναι» ακόμη και στην πιο τρελή ιδέα, θέλοντας να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους και να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Κανείς δεν τους αντιλαμβάνεται ποτέ ως βαρετούς και πολλοί τους θαυμάζουν για τη γενναιότητα και τις ριψοκίνδυνες αποφάσεις τους. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχουν να μην πιέζουν τους άλλους να είναι τόσο τολμηροί όσο αυτοί, αφού δεν είναι όλοι ικανοί να ρισκάρουν.

προσωπικότητα

7. Αυτός που τρώει ένα πράγμα τη φορά

Εδώ συναντάμε ανθρώπους που τους αρέσει να τρώνε ένα πιάτο τη φορά, πριν προχωρήσουν στο επόμενο. Αυτός ο τύπος ερμηνεύεται ως προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια και αυτοί που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία σκέφτονται τα πάντα πολύ προσεκτικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνήθως πολύ επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν και επαινούνται που είναι τόσο ενδελεχείς με τη δουλειά τους. Βλέπουν τις μικρές λεπτομέρειες που χάνουν όλοι οι άλλοι. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι υπομονετικοί με άλλους που δεν ακολουθούν την ίδια στρατηγική στη ζωή τους.

8. Αυτός που μασάει δυνατά

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβεί όταν κάθεσαι στο τραπέζι με κάποιον είναι να τον ακούς να μασάει το φαγητό του δυνατά και να μιλάει με το φαγητό στο στόμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ εξωστρεφείς και φιλικοί και δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Ποτέ δεν ανησυχούν για τίποτα και αντιμετωπίζουν κάθε μικρό πρόβλημα που τους έρχεται με χαλαρή στάση. Είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτούν να ταιριάξουν με άλλους λόγω της υπερβολικής στάσης τους.

9. Αυτός που ετοιμάζει προσεκτικά το φαγητό του

Στους ανθρώπους αυτής της κατηγορίας αρέσει να κόβουν το γεύμα τους σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς πριν αρχίσουν να τρώνε. Είναι το προνοητικό μυαλό τους και οι οργανωτικές τους δεξιότητες που τους κάνουν να συμπεριφέρονται έτσι. Είναι μεγάλοι ονειροπόλοι και έχουν μεγάλες βλέψεις για την καριέρα τους, ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι πιστεύουν ότι ζουν σε μια φούσκα. Τους αρέσει επίσης να κάνουν σχέδια με φίλους εκ των προτέρων, ώστε να έχουν οργανώσει το πρόγραμμά τους από νωρίς. Αυτό που πρέπει να προσέχουν είναι να μην χάνουν το παρόν ενώ προσπαθούν να οργανώσουν το μέλλον τους.

προσωπικότητα

10. Αυτός που ζητάει πάντα το φαγητό σου

Αν και θεωρείται λίγο εγωιστικό να αρνείσαι να μοιράζεσαι το φαγητό σου, είναι επίσης πολύ ενοχλητικό όταν κάποιος υποθέτει ότι μπορεί να τρώει από τις πατάτες σου κάθε φορά που βγαίνετε έξω για φαγητό. Αυτά τα άτομα τείνουν να γίνονται κτητικά και να απαιτούν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν. Τις περισσότερες φορές είναι μοναχοπαίδια και σπάνια έχουν ακούσει τη λέξη «όχι». Εκτός αυτού, είναι πολύ ευγενικοί και τρυφεροί με τους γύρω τους, απλώς ξεφεύγουν από καιρό σε καιρό.

11. Αυτός που δεν μοιράζεται ποτέ το φαγητό του

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν τρώμε έξω με άλλους ανθρώπους, είναι αρκετά συνηθισμένο να προσφερθούμε να μοιραστούμε το φαγητό μας από ευγένεια. Ωστόσο, όταν κάποιος δεν θέλει να το κάνει αυτό, οι άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι εγωιστής. Όμως, μπορεί απλώς στο άτομο αυτό να αρέσει η ανεξαρτησία και η ατομικότητά και δεν θέλει να μοιραστεί το φαγητό του μόνο και μόνο επειδή είναι ευγενικό και οφείλει να το κάνει σύμφωνα με τους κανόνες συμπεριφοράς. Απλώς παραγγέλνει ένα κυρίως πιάτο για τον εαυτό του και είναι χαρούμενος με αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: