Follow us

Search

3 λόγοι να κάνεις -ή να μην κάνεις- σεξ με τον πρώην σου αυτό το καλοκαίρι

Θα μείνεις έκπληκτη από το πόσο απασχολεί τον γυναικείο πληθυσμό το θέμα σεξουαλικής επανασύνδεσης με έναν πρώην σύντροφο, βάση ερευνών.

3 λόγοι να κάνεις -ή να μην κάνεις- σεξ με τον πρώην σου αυτό το καλοκαίρι

Ορισμένες έρευνες λένε ότι το 44% των ανθρώπων έχουν κοιμηθεί με τον πρώην τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το να κοιμάσαι με τον πρώην σου δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι το να κοιμάσαι με έναν πρώην είναι μια χαρά.

Δεν είναι ένα ηθικό ζήτημα ούτε είναι ένα ασπρόμαυρο ζήτημα. Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να στταθμίσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για εσένα και τον τρόπο που χειριζεσαι τις καταστάσεις μετά τον χωρισμό. Δεν είναι σωστό ή λάθος, αλλά είναι σωστό ή λάθος για εσένα;

Εάν σκέφτεσαι να κοιμηθείς με τον πρώην σου, αναρωτήσου για μια στιγμή τι ανάγκες θα καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο. Κοίτα βαθιά μέσα σου και ανακάλυψε τι μπορεί να σε οδηγεί πίσω στον πρώην σου απο τη στιγμή που έχει τελειώσει η σχέση. Αναρωτήσου τι θα σου δώσει το σεξ: οργασμό χωρίς άλλες προσδοκίες ή επιθυμία για συναισθηματική επανασύνδεση;

Στη συνέχεια, αναρωτήσου και ποιές θα είναι οι συνέπειες. Θα χαρείς ή θα μετανιώσεις για την απόφασή σου; Πώς θα νιώσεις για αυτό μετά; Αυτό θα σε βοηθήσει στην ανάκαμψή σου από τη διάλυση ή θα κάνει την κατάσταση πιο συγκεχυμένη και περίπλοκη; Πρόκειται για μια παρορμητική ή μια καλά μελετημένη απόφαση;

σεξ

Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε όταν σκέφτεστε να κοιμηθείτε με τον πρώην σας.

1. Είναι φυσιολογικό να αποφεύγουμε τη θλίψη και τον πόνο του χωρισμού.
Το να κοιμηθείς με τον πρώην σου, σε αποσπά τον πόνο από την απώλεια της σχέσης σου. Ταυτόχρονα, όμως σε αναγκάζει να αναβάλλεις το κλείσιμο που χρειάζεσαι  για να μπορέσεις να ανακάμψεις, να προσαρμοστείς και να προχωρήσεις.

α. Ίσως φοβάσαι να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού ή να έχεις νέους σεξουαλικούς συντρόφους. Η εξοικείωση του «ανθρώπου που γνωρίζεις» είναι πιο ασφαλής από τους κινδύνους των νέων σχέσεων.

β. Μπορεί να παίρνεις και μια αυτοπεποίθηση όταν κοιμάσαι με τον πρώην σου. Αυτό όμως, ίσως να μπορέσει να διευκολύνει τη γνωριμία με άλλους.

γ. Ίσως μια τελευταία φορά «για χάρη του παλιού καλού καιρού». Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το σεξ με τον πρώην τους δίνει το κλείσιμο που χρειάζονται.

2. Ίσως το σεξ ήταν το καλύτερο μέρος της σχέσης σας.
Όλα τα άλλα ήταν απαίσια, αλλά το σεξ ήταν πάντα υπέροχο, ακόμα και όταν δεν τα πηγαίνατε καλά. Είναι δύσκολο να εγκαταλείψεις ένα απο τα πιο σημαντικά πράγματα που λειτούργησε καλά στη σχέση σου.

α. Ίσως λυπάσαι τον πρώην σου. Το φιλανθρωπικό σεξ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο ένοχοι, ειδικά αν είσαι εσύ αυτή που αποφάσισε να χωρίσει.

β. Ίσως πάλι, θέλεις να δείξεις στον πρώην σου τι θα του λείψει τώρα που σε χώρισε. Ύπουλο, αλλά μερικές φορές πρακτικό.

γ. Ή άν είσαι πραγματικά σαγηνευτική πιστεύεις ότι θα τους τραβήξει πίσω στη σχέση -μέγα λάθος!

δ. Η εξιδανίκευση του πρώην ή της νοσταλγίας σου για το πώς ήταν τα πράγματα παλιά μπορεί να είναι ένα ισχυρό δέλεαρ.

σεξ

3. Νομίζεις ότι μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπερδευτείτε ή να μπλέξετε τα συναισθήματά σας.

α. Η συγκίνηση του απαγορευμένου αποτελεί πράγματι μια συναισθηματική περιπέτεια! Μπορεί και να πιστεύεις ότι το ταμπού και ο ενθουσιασμός μιας μυστικής σεξουαλικής συνάντησης θα είναι διασκεδαστικά ή θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα μετά το χωρισμό.

β. Είσαι μοναχική και βλέπεις τον πρώην σου ως παρηγοριά σε αυτό.

γ. Παρόλο που μπορεί να μπερδευτείς συναισθηματικά, δεν μπορείς να αντισταθείς στην πρόσκλησή του. Δεν ξέρεις πώς να πείς όχι.

δ. Δεν σκέφτεσαι καν πώς θα νιώθεις αύριο μετά το σεξ με τον πρώην σου.

Βρίσκεις πως ταυτίζεσαι με κάποιον απο τους παραπάνω λόγους; Σαφώς. Όλες μας έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα. Άλλες ενδίδουν και την επόμενη μέρα το μετανιώνουν, άλλες όχι και το σκέφτονται πολύ περισσότερο απ’ όσο θα πρεπε. Η δική σου λύση είναι κάπου στη μέση. Τι σου προσέφερε αυτός ο άνθρωπος και τι εσύ; Θα πληγώσει εσένα ή εκείνον αντίστοιχα μια βραδιά απο οικείο, καλό σεξ, ή είστε δυο ενήλικες και ξέρετε ποιά είναι τα όρια;

Αυτές και άλλες ερωτήσεις είναι που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου προτού κάνεις το οτιδήποτε. Κι ακόμη κι αν η απόφασή σου είναι θετική, μη σκέψου τόσο τον εαυτό σου όσο και τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

Σχέσεις-Σεξ

BEST of INTERNET