Τι χαρακτηριστικά έχεις όταν διαφωνείς με τον σύντροφο σου; Βρες την κατηγορία που ανήκεις!

Κι όμως υπάρχουν 5 διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, όταν διαφωνούν.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 20 Μαΐ. 22
Τι χαρακτηριστικά έχεις όταν διαφωνείς με τον σύντροφο σου; Βρες την κατηγορία που ανήκεις!

Δεν υπάρχει η τέλεια σχέση και οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτο κακό. Όταν, λοιπόν, έρχονται τα δυσκολα το πιθανότερο είναι ότι τα δύο μέρη είτε αποφεύγουν να επικοινωνήσουν είτε κάνουν έντονες επιθέσεις.

Μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου και τους ρομαντικούς σου συντρόφους από τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι σε μία σύγκρουση, επομένως είναι καλή ιδέα να εντοπίσεις ποιο είναι το στυλ επιχειρηματολογίας σου και να λάβεις υπόψη και το στυλ του συντρόφου σου.

Oι 5 βασικές κατηγορίες ανθρώπων όταν διαφωνούν

Αυτός που αποφεύγει

Αν τείνεις να κλείνεσαι κάπου για να είσαι ήσυχη ή προσπαθείς να αποσύρεσαι εντελώς, ανήκεις στην κατηγορία που των ανθρώπων που αποφεύγουν τις διαφωνίες. Η ίδια η σύγκρουση σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, οπότε αντί να δουλέψεις για λύσεις, επιλέγεις να βγεις από την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι εντάξει να χρειάζεσαι χώρο αφού κάποιος έχει φέρει στο φως κάτι δυσάρεστο, αλλά αν απομακρυνθείς εντελώς μπορεί να νιώσει ότι δεν σε νοιάζει.

Προσπάθησε ήρεμα (και με αγάπη, αν μπορείς) να ζητάς λίγο χρόνο για να βρεις τις απαντήσεις σου, και να επιστρέψεις με λύσεις.

Μάθε ποιες είναι οι άλλες κατηγορίες ανθρώπων στο Glance.gr

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: