41 γυναίκες εξηγούν στo ELLE γιατί #τομέλλονείναιγυναίκα

Ναι, η γυναίκα γεννά. Γεννά ιδέες. Ανθρώπους. Έρωτες. Αγκαλιές. Επαναστάσεις. Γεννά τα πάντα και συνεχίζει να κυοφορεί το μέλλον. Είναι ολόκληρη το μέλλον.

ELLE Team 28 Μαρ. 19
41 γυναίκες εξηγούν στo ELLE γιατί #τομέλλονείναιγυναίκα


Οι 46 εκδόσεις του ELLE διεθνώς έχουν μια μια κοινή δύναμη, ένα κοινό όπλο: την πλατφόρμα Women in Society μέσα από την οποία προσπαθούν να δώσουν φωνή στις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτού του project κάθε μήνα εμπνέονται και υλοποιούν δράσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης: από την Ευρώπη στη Νότιο Αφρική και από την Ιαπωνία στην Μέση Ανατολή.
Έτσι και εμείς, σε αυτό εδώ το αφιέρωμα, στην καρδιά της άνοιξης, γιορτάζουμε το δώρο του να είσαι γυναίκα, το μέλλον που κρύβεται μέσα στο DNA της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Χαρτογραφούμε την πολυπλοκότητά μας, ανακαλύπτουμε τις επιθυμίες μας, ανοίγουμε την ψυχή μας, τολμάμε τα όνειρά μας, αφουγκραζόμαστε τα θέλω μας, αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας, μετράμε τις δυνάμεις μας, μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, σκύβουμε πάνω από τους φόβους μας, αγκαλιάζουμε τη φύση μας.

Γινόμαστε ένα με τα κορίτσια που πιστεύουν στην ισότητα και στην δικαιοσύνη. Που έχουν τον πρώτο ρόλο στις σκηνές της καθημερινότητάς τους. Παλεύουν για να τις ακούν και να τις υπολογίζουν. Αποδέχονται όλες τις διαφορετικές θηλυκότητες. Αλλάζουν τα πράγματα για να τα βρουν στο δρόμο τους εκείνες που ακολουθούν. Ακουμπούν η μια στον ώμο της άλλης. Είναι μητέρες, γιαγιάδες και αδερφές, χωρίς να μοιράζονται το ίδιο DNA. Μιλούν ανοικτά σε όσους θέλουν να τις ακούσουν. Αγωνίζονται να βρουν την ψυχή τους σε ό,τι κι αν κάνουν. Σπρώχνουν μακριά τους οτιδήποτε τις παρενοχλεί. Ξεπερνούν με ένα χαμόγελο αυτό που τις πληγώνει. Ερωτεύονται με πάθος τον ίδιο τον έρωτα. Γίνονται παράδειγμα με το να είναι ο εαυτός τους. Αναζητούν το αδύνατο, γιατί μπορούν να το πραγματοποιήσουν. Στέκονται δίπλα μας και μας ζητούν να μείνουμε δίπλα τους. Ονειρεύονται ένα μέλλον ροζ και αισιόδοξο. Ένα μέλλον με θηλυκό άρωμα και θηλυκές ορμόνες.

Σε όλο αυτό όμως δεν είμαστε μόνες μας. Στο πλευρό μας έχουμε 41 γυναίκες που ξεχωρίζουν σε αυτό που κάνουν, 41 γυναίκες που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πρωταγωνιστούν στη ζωή τους και στη δική μας. Μας ανοίγουν την πόρτα της ύπαρξής τους, αφήνουν την καρδιά τους ελεύθερη και το βλέμμα τους ανοιχτό και μας διηγούνται λέξη τη λέξη, φράση τη φράση, τελεία την τελεία, σε α’ πρόσωπο, πώς νιώθουν που είναι γυναίκες σήμερα, αλλά και γιατί το #ΜέλλονΕίναιΓυναίκα. Τις ευχαριστούμε και τις ακούμε με προσοχή.

Επιμέλεια αφιερώματος: Μαρία Πατούχα | Συνεντεύξεις: Φωτεινή Σίμου, Χαρά Μπουργάνη
Φωτογράφοι: Γιώργος Καπλανίδης, Θοδωρής Μάρκου | Styling: Βίβιαν Ρουβέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ελένη Αντωνιάδου

 

Έλλη Τρίγγου

Νατάσα Εξηνταβελώνη

Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Εύη Κλαουδάτου

 

 

 

Ελένη Κελαϊδίτη-Αργυρώ Αφράτη

Χριστίνα Φλαμπούρη-Βανέσα Αρχοντίδου

Ζέτα Μακρυπούλια

Αντιγόνη Βιντιάδη

Κατερίνα Λέχου

Μαίρη Συνατσάκη

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: