Άννα Κορακάκη: «Θα συμβούλευα κάθε νέο κορίτσι είναι να μην αφήνει, ποτέ μα ποτέ, όποιο όνειρο ή στόχο έχει στην ψυχή της»

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή απαντά στο ερώτημα-στόχο γιατί #ΤοΜέλλονΕιναιΓυναίκα. Πρόκειται για ένα project του ELLE στο οποίο συμμετέχουν 41 προσωπικότητες και μιλούν για τα δικαιώματα και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 13 Μαρ. 19
Άννα Κορακάκη: «Θα συμβούλευα κάθε νέο κορίτσι είναι να μην αφήνει, ποτέ μα ποτέ, όποιο όνειρο ή στόχο έχει στην ψυχή της»

Το να είσαι γυναίκα σήμερα σημαίνει να είσαι μαχήτρια, multi-tasker, δυνατή, άτρωτη, να αντιστέκεσαι, να επιβιώνεις, να συγχρονίζεις, να οργανώνεις, να αντεπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις, προσωπικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, και να βρίσκεις πηγές κουράγιου και δύναμης στις δύσκολες στιγμές, τιθασεύοντας την ευάλωτη πλευρά σου και δαμάζοντας τις ευαισθησίες σου.
Αυτά και άλλα πολλά μου δίδαξε ο πρωταθλητισμός. Ως ένα κορίτσι μεγαλωμένο σε επαρχία και εξασκώντας από μικρή ηλικία σε επίπεδο πρωταθλητισμού ένα παραδοσιακά αντρικό άθλημα, έμαθα τη σημασία του να επαναστατείς. Τη σημασία του να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου και να ξεπερνάς τα εμπόδια και τις δυσκολίες βρίσκοντας δύναμη και αντοχή, γιατί, πολύ απλά, δεν έχεις άλλη επιλογή αν θες να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς.
Οι στόχοι και τα όνειρα είναι αυτά που μας δίνουν ζωή και αυτό που θα συμβούλευα κάθε νέο κορίτσι είναι να μην αφήνει, ποτέ μα ποτέ, όποιο όνειρο ή στόχο έχει στην ψυχή της. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, όσο ουτοπικό, με πείσμα, δύναμη και συνεχή προσπάθεια, επιμονή και δουλειά θα τα καταφέρει.
Προσωπικά, έχοντας ως πρότυπο γυναίκας τη μητέρα μου, που τη θαυμάζω πολύ, επόμενο μεγάλο μου όνειρο πέρα από τις επιτυχίες ως αθλήτρια, είναι να γίνω μελλοντικά μια επίσης πετυχημένη μητέρα-εργαζόμενη-συντονίστρια-ψυχολόγος-γιατρός-μαγείρισσα-δασκάλα μιας μεγάλης οικογένειας. Να είμαι γυναίκα με όλους τους τρόπους.

Διαβάστε όλες τις συνεντεύξεις του αφιερώματος #ΤοΜέλλονΕίναιΓυναίκα εδώ: elle.gr/tomelloneinaigynaika

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: