12 τρόποι να ξεπεράσεις τον χωρισμό με ωριμότητα και δυναμισμό

Μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε περιμένει στη γωνία και αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνει και αυτόν.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 30 Ιουλ. 19
12 τρόποι να ξεπεράσεις τον χωρισμό με ωριμότητα και δυναμισμό
 1. Αγόρασε για τον εαυτό σου ένα ολάνθιστο μπουκέτο με τριαντάφυλλα. Αν δεν ξέρεις το κόλπο, άκου… Βάλ’τα σε ένα βάζο και πότιζέ τα τακτικά. Όταν έρθει η στιγμή να τα πετάξεις, τσέκαρε τον ευατό σου και δες πως νιώθεις ψυχολογικά. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τον ξεχάσεις εντελώς.
 2. Πήγαινε το ταξίδι των ονείρων σου, ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνεις μόνη σου.
 3. Άλλαξε την διακόσμηση του σπιτιού σου. Ξεφορτώσου όλα όσα σου θυμίζουν εκείνον ή την σχέση σας.
 4. Γράψε σε ένα mail όλα εκείνα τα άσχημα που θα ήθελες να του πεις αλλά… ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ! Με αυτό τον τρόπο, θα αποβάλλεις από μέσα σου όλες τις αρνητικές σκέψεις και θα νιώσεις αμέσως πιο όμορφα.
 5. Πες ΝΑΙ σε ΌΛΑ! Ειδικά αν είχες μια μακροχρόνια σχέση, συχνά θα διαπραγματευόσουν το τι θα φας, τι θα δεις, με ποιους θα βγεις, μπορεί ακόμα και τι θα φορέσεις. Τώρα μπορείς να κάνεις ότι σε ευχαριστεί, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.
 6. Βγες για φαγητό μόνη σου. Δεν χρειάζεται να είσαι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με κάποιον. Μπορείς και μόνη σου να περάσεις καλά, ακόμα και αν τώρα δεν το ξέρεις.
 7. Βρες ένα χόμπι. Η καλύτερη επιλογή είναι το kick-boxing, γιατί εκεί θα μπορέσεις να βγάλεις όλη την αρνητική σου ενέργεια και με το παραπάνω.
 8. Μπλοκαρέ τον από το Instagram και όλα τα άλλα social accounts. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βλέπεις καθημερινά τα stories του (άρα και τι ακριβώς κάνει) και φυσικά και αυτός τα δικά σου.
 9. Μην τον βρίζεις διαρκώς. Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό αυτή τη στιγμή από το να τον βρίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ τόσο στις κολλητές σου όσο και στον καθρέφτη σου. Ωστόσο πίστεψέ μας, δεν θα σε βοηθήσει, όσο νομίζεις. Αντίθετα θα αναπαράγεις τα όσα ζήσατε και δύσκολα θα τον ξεχάσεις.
 10. Αν είσαι σε mood, που θέλεις να βγεις και να πιεις, βάλε τον κολλητό σου να σου υποσχεθεί πως ό,τι και να γίνει και όσο και αν τον παρακαλέσεις, δεν θα σου δώσει το κινητό για κανέναν λόγο. Αν το κάνει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στείλεις μήνυμα ή θα πάρεις τηλέφωνο. Και δεν το θέλουμε αυτό…
 11. Πέρνα πολλές ώρες, εκτός σπιτιού.  Ο καθαρός αέρας και οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης θα σου κάνουν καλό.
 12. Αν ξεκίνησες να βλέπεις κάποιον άλλον, πήγαινε με πολύ αργούς ρυθμούς. Μην ξεχνάς ότι μόλις βγήκες από μια σοβαρή σχέση… Αν το πηγαίνεις σιγά σιγά, θα μπορέσεις να τεστάρεις τον εαυτό σου για το αν θέλει πραγματικά αυτή τη σχέση ή όχι.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: