3 ασκήσεις με kettlebells για να κάψεις λίπος και θερμίδες (πολλές θερμίδες!!)

Tα kettlebells φαίνονται σαν απλοί αλτήρες αλλά δεν είναι. Προκαλούν περισσότερη ανισορροπία και αστάθεια ενεργοποιώντας μυικές ίνες που ίσως να μην ήξερες ότι υπάρχουν. Και καίνε, καίνε πολλές θερμίδες. Και λίπος!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 02 Δεκ. 21
3 ασκήσεις με kettlebells για να κάψεις λίπος και θερμίδες (πολλές θερμίδες!!)

Όταν κοιτάξεις για πρώτη φορά αυτήν τη σιδερένια μπάλα σε σχήμα τσάντας, μπορεί να τρομάξεις λίγο να τη δοκιμάσεις και να προτιμήσεις να ασκηθείς με τα συνηθισμένα βαράκια. Ωστόσο,τα οφέλη για καύση λίπους και θερμίδων, τόνωση του μυικού συστήματος, βελτίωση του καρδιοναπνευστικού συστήματος, αύξησης της δύναμης και της ευελιξίας, που μπορούν να επιτευχθούν με ένα kettlebell (δράμι) θα σε ενθαρρύνουν να πάρεις ένα και να δοκιμάσεις μια άσκηση σήμερα.

Λειτουργική προπόνηση = πιο δυνατή στην καθημερινότητά σου

Οι ασκήσεις που εκτελούνται με ένα kettlebell αντιπροσωπεύουν μια λειτουργική προπόνηση, το βάρος του δουλεύει τους μυς σου με τον ίδιο τρόπο όταν τους χρησιμοποιείς σε καθημερινές δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει καλύτερη λειτουργικότητα των μυών, περισσότερη δύναμη και ενέργεια για να εκτελείς καθημερινές εργασίες, όπως να μεταφέρεις μια βαριά τσάντα σούπερ μάρκετ ή να σηκώνεις το μικρό σου παιδί.

Τα Kettlebells έχουν να κάνουν με τη δημιουργία και τον έλεγχο της ταχύτητας της κίνησης, μια σημαντική διαφορά με τα κανονικά βάρη. Χρησιμοποιώντας εκρηκτικές, δυνατές ασκήσεις, μπορείς να έχεις οφέλη στη δύναμη και τη καρδιοαναπνευστική αντοχή. Μπορείς επίσης να σηκώσεις ένα βαρύτερο βάρος από αυτό που έχεις συνηθίσει επειδή χρησιμοποιείς αυτήν τη δύναμη.

Πριν επιχειρήσεις οποιαδήποτε προπόνηση με kettlebells, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Επειδή θα γυμνάζεσαι με μεγάλο βάρος, ο τραυματισμός είναι πιο πιθανός εάν δεν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις.

1. Kettlebell Squat

Mια εξαιρετική άσκηση για την τόνωση των γλουτών και ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν αλτήρα για να εκτελέσεις την άσκηση, η χρήση ενός kettlebell θα ενερφοποιήσει περισσότερους μυς και θα σε βοηθήσει να δουλέψεις την ισορροπία.

  • Στάσου με τα πόδια ανοιχτά, τα πόδια προς τα εμπρός και κράτησε ένα βαρύ kettlebell μπροστά, με τις παλάμες στραμμένες προς το μέρος σου.
  • Κρατώντας το στήθος σας ανασηκωμένο, κάνε βαθύ κάθισμα μέχρι οι μηροί σου να έρθουν παράλληλοι με το έδαφος.
  • Κάνε μία παύση και μετά έλα στην αρχική θέση και επανάλαβε. Κάνε 20-25 επαναλήψεις.

Δες τις υπόλοιπες ασκήσεις στο bestofyou.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: