3 λαχταριστές και πεντανόστιμες σαλάτες για να χάσεις εύκολα και γρήγορα βάρος

Αυτές οι γεμάτες θρεπτικά συστατικά σαλάτες θα σε κρατήσουν υγιή και χορτάτη ενώ θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις (και να διατηρήσεις!) τους στόχους βάρους σου.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 14 Μαΐ. 22
3 λαχταριστές και πεντανόστιμες σαλάτες για να χάσεις εύκολα και γρήγορα βάρος

Όποιος έχει επιλέξει να χάσει βάρος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την προοπτική μιας υγιεινής σαλάτας που αποτελείται από μαρούλι, dressing με χαμηλά λιπαρά και πολύ λίγη γεύση. Το θέμα είναι ότι αυτές οι θλιβερές σαλάτες δεν θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου για απώλεια βάρους! Για να έχεις μία βιώσιμη απώλεια βάρους, πρέπει να τρως γεύματα που θα σε κρατήσουν χορτάτη και ικανοποιημένη, διαφορετικά είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βαρεθείς και θα βγεις εκτός προγράμματος.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τις 3 καλύτερες συνταγές για σαλάτα που δεν έχουν πάρα πολλά λιπαρά ή πάρα πολλούς υδατάνθρακες. Οπότε αν ψάχνεις για τι θα φας αύριο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, απλά συνέχιζε να διαβάζεις παρακάτω.

Γρήγορη Nicoise σαλάτα

σαλάτες
tasteofhome.com

Υλικά

Μισό κιλό κόκκινες πατάτες (περίπου 2 μεγάλες), κομμένες σε κύβους
125 γρ. φρέσκα πράσινα φασόλια, κομμένα
1/2 φλιτζάνι ντρέσινγκ σαλάτας με λάδι και ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κούπες μαρούλι ρομάνα
4 βραστά μεγάλα αυγά, κομμένα σε φέτες
3 σακουλάκια ( ελαφρύ τόνο σε νερό
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες

Οδηγίες

Τοποθέτησε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε νερό μέχρι να τις σκεπάσει και άφησε τες να πάρουν μια βράση. Μείωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε τες χωρίς το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8-10 λεπτά. Πρόσθεσε τα πράσινα φασόλια τα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος. Στράγγισε τις πατάτες και τα φασόλια και ρίξε τα αμέσως σε παγωμένο νερό. Στράγγισε και στέγνωσε τα καλά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το dressing της σαλάτας, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Διαίρεσε το μαρούλι σε 4 πιάτα, βάλε τις πατάτες, τα πράσινα φασόλια, τα αυγά, τον τόνο και τις ντομάτες από πάνω. Ρίξε το μείγμα του ντρέσινγκ στο τέλος.

Σαλάτα σολομού

σαλάτες
tasteofhome.com

Υλικά

1 φιλέτο σολομού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι χωριστά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού χωριστά
4 κλωναράκια φρέσκου άνηθου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξεφλουδισμένο αγγούρι
1/2 φλιτζάνι sour cream με μειωμένα λιπαρά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γλυκιά κόκκινη πιπεριά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
8 φλιτζάνια κομμένο μαρούλι Bibb
1 μέτριο ροδάκινο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια
1/4 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
4 λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι, χωρισμένες σε ροδέλες

Οδηγίες

Τοποθέτησε το σολομό σε ένα λαδωμένο ταψί. Πασπάλισε τον με αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Περίχυσε τον με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και κλωναράκια άνηθου.

Ψήσε τον, ακάλυπτο, στους 220°C για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίζει το ψάρι εύκολα με ένα πιρούνι. Κόψε το σολομό σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, την sour cream, την κόκκινη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, την κάπαρη, την υπόλοιπη πιπεριά και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Μοίρασε το μαρούλι σε 4 πιάτα. Από πάνω ρίξε το ροδάκινο, τα φουντούκια, τα βατόμουρα, το κρεμμύδι και το σολομό. Σέρβιρε με ντρέσινγκ.

Σαλάτα με γλυκοπατάτα και ρεβύθια

σαλάτες
tasteofhome.com

Υλικά

2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κονσέρβα ρεβίθια ή φασόλια garbanzo, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
Ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο gingerroot
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Σαλάτα:
4 φλιτζάνια ανοιξιάτικο μείγμα από χόρτα σαλάτας
1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί επικαλυμμένο με μαγειρικό σπρέι. Ψήσε στους στους 220°C μέχρι να μαλακώσουν, 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μία φορά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια και τις γλυκοπατάτες. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα υλικά του ντρέσινγκ. Πρόσθεσε τα στο μείγμα με τις γλυκοπατάτες και τα ρεβίθια και σέρβιρε τα όλα μαζί πάνω από τα χόρτα. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω τη φέτα.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: