4 παράξενα (αλλά εκπληκτικά) αποτελέσματα του να μασάμε τσίχλα

Κι όμως είναι κάτι παραπάνω από το να κάνουμε φούσκες!

ELLE Team 01 Ιουλ. 22
4 παράξενα (αλλά εκπληκτικά) αποτελέσματα του να μασάμε τσίχλα

Μασάμε τσίχλα συχνά. Δεν το σκεφτόμαστε πολύ. Ξέρουμε ίσως ότι βοηθά με την κακοσμία του στόματος, μας κρατά σίγουρα απασχολημένους με κάτι να μασάμε όλη μέρα και συνήθως έχουμε ένα πακέτο ξεχασμένο στην τσάντα ή στο αυτοκίνητό μας σε περίπτωση που τη χρειαστούμε.

Γνώριζες όμως ότι η τσίχλα έχει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα οφέλη από όσα νομίζουμε; Η διατροφολόγος Lauren Manaker, MS, RDN, LDN, CLEC, CPT, συγγραφέας των «The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook», «The 7 Ingredient Healthy Pregnancy Cookbook» και «Fueling Male Fertility», αποκαλύπτει τα παράξενα αλλά εκπληκτικά αποτελέσματα του να μασάς τσίχλα.

Μπορεί να εμφανίσεις λιγότερες ασθένειες των δοντιών

Συνήθως, οι τσίχλες περιέχουν πολλή ζάχαρη. Όμως, η μετάβαση σε επιλογές χωρίς, μπορεί όντως να σου κάνει καλό. «Εάν μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι αυτή η πράξη μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο τερηδόνας εάν αυτό γίνεται μετά τα γεύματά σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», λέει η Manaker. «Το μάσημα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σάλιου, το οποίο μπορεί να «ξεπλύνει» πιθανούς ενόχους και να εκθέσει τα δόντια σε περισσότερο ασβέστιο, με αποτέλεσμα πιθανώς να γίνουν πιο δυνατά», εξηγεί.

τσίχλα

Μπορεί να εμφανίσεις λιγότερες μολύνσεις στα αυτιά

«Για τα παιδιά που είναι επιρρεπή να αναπτύξουν λοιμώξεις του αυτιού, το μάσημα τσίχλας με ξυλιτόλη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου», λέει η Manaker. Η ξυλιτόλη είναι μια φυσική αλκοόλη ζάχαρης που βρίσκεται συνήθως σε φυτά, συμπεριλαμβανομένων πολλών φρούτων και λαχανικών. Η γλυκιά της γεύση χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο ζάχαρης, γι’ αυτό μπορείς να τη βρείς σε sugar-free γλυκά, όπως οι τσίχλες. Η ξυλιτόλη μπορεί να δράσει ενάντια σε ορισμένα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις στο αυτί, καθώς και να μειώσει τα επίπεδα των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα στο σάλιο.

Μπορεί να βοηθήσει να σταθεροποιηθούν οι κινήσεις του εντέρου σου

«Εάν υποβληθήκατε σε χειρουργική επέμβαση γαστρεντερικού (GI) ή χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει αυτή την περιοχή του σώματος (όπως το τμήμα C), η λειτουργία του εντέρου σας μπορεί να επανέλθει πιο γρήγορα εάν μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη πολλές φορές την ημέρα μετά την επέμβαση», λέει η Manaker. Βέβαια, δεν πρέπει να κάνεις τίποτα αν δεν ρωτήσεις πρώτα το γιατρό σου.

τσίχλα

Μπορεί να μειώσει τη λαχτάρα σου για γλυκά

Αν ψάχνεις πάντα για κάτι γλυκό, είτε είναι μετά από ένα γεύμα είτε ως μεσημεριανό snack, η τσίχλα μπορεί να είναι η λύση για τη λαχτάρα σου για ζάχαρη. «Μερικά στοιχεία δείχνουν ότι το μάσημα τσίχλας μπορεί να ικανοποιήσει τη λιγούρα σου για γλυκό και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταστείλουν την όρεξή τους, βοηθώντας τους τελικά να διαχειριστούν το βάρος τους», λέει η Manaker.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: