5 ελιξίρια τόνωσης που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές μπορούν να τονώσουν τις δυνάμεις μας.

Elle 30 Αυγ. 21
5 ελιξίρια τόνωσης που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Είναι γεγονός ότι οι νέα πραγματικότητα που ζούμε σχετίζεται με δυσκολία προσαρμογής στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, εύκολη πνευματική κόπωση και ανάγκη για τόνωση του οργανισμού μας. Οι παρακάτω διατροφικές επιλογές είναι σύμμαχος της ενέργειας και της πνευματικής σου διαύγειας. Βάλ’ τες στη διατροφή σου!

Στιγμιαίος καφές

Ο στιγμιαίος καφές, ανέκαθεν αποτελούσε για πολύ κόσμο ένα βασικό συστατικό καθημερινής τόνωσης. Εκτός από τη συναισθηματική σύνδεσή με το αγαπημένο μας ρόφημα, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι έχει άμεση σύνδεση και με την πνευματική εγρήγορση και την αύξηση της συγκέντρωσης, με διάφορους τρόπους. Το γεγονός αυτό πιστοποιήθηκε και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 75 mg καφεΐνης (ποσότητα που αναλογεί σε 1 κούπα περίπου στιγμιαίου καφέ) συνδέεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση.

Από άλλα στοιχεία φαίνεται επίσης ότι η καφεΐνη αυξάνει την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία τα άτομα αναγνωρίζουν λέξεις με θετική χροιά. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Ruhr της Γερμανίας έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώνει την εγκεφαλική επεξεργασία θετικών λέξεων, αλλά όχι εκείνων που οδηγούν σε ουδέτερους ή αρνητικούς συνειρμούς.

διατροφή

Ξηροί καρποί

Το ιδανικό τονωτικό για τη δουλειά. Μας εφοδιάζουν με χρήσιμα συστατικά όπως καλής ποιότητας λιπαρά και κάποια σημαντικά αμινοξέα. Παράλληλα αποτελούν εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών οξέων που σχετίζονται με την καλή εγκεφαλική λειτουργία, καθώς επίσης και μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας για όλο τον οργανισμό.

Συκώτι

Η κούραση μπορεί πολλές φορές να είναι και αποτέλεσμα έλλειψης σιδήρου. Το συκώτι αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου στη φύση, με πολύ καλό ποσοστό απορρόφησης.  Ενδείκνυται ιδιαιτέρως για τις γυναίκες της ημέρες της περιόδου, όπου η απώλεια αίματος και σιδήρου μπορεί να τις κάνει πιο ευάλωτες στην εργασιακή κόπωση.

Διάβασε περισσότερες τροφές που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τη διατροφή σου στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: