5 θεραπείες για αφυδατωμένες φτέρνες (τα σέξι πέδιλα σε περιμένουν)

Τι προτείνουν οι ειδικοί για την υγεία των κάτω άκρων ώστε το δέρμα να είναι πάντα ενυδατωμένο και μαλακό;

Elle 30 Μαρ. 17
5 θεραπείες για αφυδατωμένες φτέρνες (τα σέξι πέδιλα σε περιμένουν)

Δεν είναι σπάνια η εικόνα των ποδιών που δείχνουν αφυδατωμένα, με πληγές από την ξηρότητα ή με κάλους. Οι ειδικοί προτείνουν τα εξής:

Ενυδάτωση των ποδιών 2-3 φορές τη μέρα. Σε ήπιες περιπτώσεις αφυδάτωσης στις φτέρνες μην αμελείτε να απλώνετε μια ενυδατική κρέμα (με ουρία, υαλουρονικό οξύ κ.ά) που συγκρατεί τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα. Επίσης πολύ ελαφρά ξύστε τους κάλους με μια ελαφρόπετρα και εφαρμόστε πάνω τους μια ενυδατική. Να είστε προσεχτικοί με την πέτρα γιατί αν την χρησιμοποιήσετε αρκετά, το δέρμα θα αφυδατωθεί και θα παρουσιάσει και άλλες πληγές.

Χρήση μιας δεύτερης πιο λιπαρής κρέμας (με ουρία, shea butter). Εφαρμόστε την αφού η ενυδατική έχει απορροφηθεί και εξατμιστεί μετά από κάποιες ώρες.

Βαμβακερές κάλτσες. Το βέβαιο είναι πως όταν αθλείστε είναι καλό να προτιμάτε το βαμβακερό ύφασμα που απορροφά τον ιδρώτα. Επίσης το βράδυ μπορείτε να κοιμηθείτε φορώντας κάλτσες ή αυτή την περίοδο με περιτύλιξη των κάτω άκρων με μια ελαστική βεμβράνη που θα διατηρήσει την υγρασία της κρέμας που έχετε απλώσει προηγουμένως. Μετά από λίγες μέρες το δέρμα θα είναι πιο μαλακό.

Εφαρμογή κερατολυτικής κρέμας. Σε περίπτωση που το δέρμα στα πόδια είναι παχύ με κάλους και σκληρύνσεις, αυτή η κρέμα (περιέχει άλφα υδροξυοξέα όπως λακτικό και γλυκολικό οξύ, αλλά και σαλικυλικό και ουρία) είναι ιδανική συνδυαστικά με τις άλλες. Μαλακώνει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος (την κεράτινη) όπου έχουν συσσωρευτεί πολλά νεκρά κύτταρα επιφανειακά. Μπορεί να έχετε μία κρέμα που να συνδυάζει ενυδατικούς, λιπαρούς και κερατολυτικούς παράγοντες.

Χρήση επιδέσμου. Σε περιπτώσεις που το δέρμα έχει κάνει πληγές στα σημεία τριβής με τα παπούτσια, καλό είναι να βάλετε έναν επίδεσμο με αναπλαστική κρέμα, ώστε να μην εισχωρούν τα μικρόβια.

Προσοχή: Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις συμβουλευτείτε έναν γιατρό-ποδίατρο που θα δει αν λόγω ανατομίας πρέπει να διορθώσετε τον τρόπο που περπατάτε, τη στάση του σώματός σας, ακόμα και τη θέση που βάζετε την τσάντα σας και ασκείτε πίεση στα πόδια. Επίσης θα δει αν φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια. Ο ποδίατρος θα καθαρίσει με ασφαλές τρόπο τα πέλματα, θα σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα. Συνδυαστικά, ο δερματολόγος θα κάνει διάγνωση όσον αφορά το δέρμα σας (π.χ. η ατοπική δερματίτιδα είναι μια κατάσταση που ενοχοποιείται για τέτοια συμπτώματα).

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT