Αυτές είναι οι 3 αγαπημένες διατάσεις της Jennifer Garner. Ποιος έχει διάθεση για λίγo stretching;

Η ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram με την ίδια και την προπονήτρια της Chelsea Jackson Roberts, Ph.D..

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 04 Μαΐ. 22
Αυτές είναι οι 3 αγαπημένες διατάσεις της Jennifer Garner. Ποιος έχει διάθεση για λίγo stretching;

Η Jennifer Garner μπορεί να λατρεύει τις έντονες προπονήσεις που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, αλλά κατανοεί επίσης τα οφέλη της επιβράδυνσης των πραγμάτων που και που. Σε μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, η ηθοποιός μοιράστηκε ένα βίντεο με «τρεις εύκολες διατάσεις για ευθυγράμμιση του σώματος και της αναπνοής» με την εκπαιδευτή Peloton yoga και διαλογισμού, Chelsea Jackson Roberts, Ph.D..

Στο κλιπ, η Garner και η Roberts εκτελούν τρεις καθιστικές διατάσεις, που δεν απαιτούν καθόλου εξοπλισμό, τις body roll, side body stretch και spinal twist. Δείχνουν τις κινήσεις χαμογελώντας ενώ κάθονται οκλαδόν στο πάτωμα.

Το να αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις διατάσεις, όπως οι Garner και Roberts, έχει σοβαρά οφέλη. Πρώτον, οι διατάσεις είναι ένα κρίσιμο μέρος της αποκατάστασης μετά την προπόνηση, καθώς ενισχύουν τη ροή του αίματος, η οποία παρέχει περισσότερο οξυγόνο και επιταχύνει την αποκατάσταση των μυών και άλλων μαλακών ιστών», λέει η Michele Olson, Ph.D., επιστήμονας άσκησης στο The Huntingdon College στην Αλαμπάμα.

Οι διατάσεις μπορούν επίσης να ανακουφίσουν τους ενοχλητικούς πόνους που προκαλούνται από το να κάθεσαι στην ίδια θέση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους (γνωστό και ως η εργασία σε υπολογιστή όλη την ημέρα) και ο συνδυασμός βαθιάς αναπνοής και διατάσεων μπορεί να καταπραΰνει και τις κράμπες περιόδου.

Επιπλέον, το stretching πριν τον ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κάνει πιο εύκολο το να αποκοιμηθείς. «Οι διατάσεις είνα ένας φανταστικός τρόπος για να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας και να είσαι πραγματικά ειλικρινείς μαζί του και με το πώς νιώθεις», λέει η Kimberly Washington, M.S., R.Y.T., εκπαιδεύτρια vinyasa yoga και πιστοποιημένη προπονήτρια ευελιξίας. «Όταν πραγματικά επιβραδύνεις και αφιερώνεις χρόνο για να παρατηρήσεις και να συνδεθείς, θα ανακαλύψεις ότι αυτό θα ανακουφίσει πολύ από το άγχος σου και θα σου επιτρέψει να απαλλαγείς από το στρες, αλλά και από το πώς εκδηλώνονται όλα αυτά στο σώμα σου είτε το γνωρίζεις είτε όχι», εξηγεί.

Εάν ενδιαφέρεσαι να δοκιμάσεις τις ασκήσεις αυτές μόνη σου, είσαι τυχεροή. Η Garner περιέλαβε γραπτές οδηγίες για κάθε διάταση που δείχνει στο βίντεο της. Δες τες ακριβώς παρακάτω.

Οι εύκολες διατάσεις της Jennifer Garner

Body roll

Α. Ξεκίνησε καθήμενη οκλαδόν στο πάτωμα με τα χέρια στα γόνατα.

Β. Κρατώντας την πλάτη επίπεδη, οδήγησε το στήθος σου προς τα εμπρός, πέρνοντας μία εισπνοή. Τράβηξε το διάφραγμα στη σπονδυλική σου στήλη καθώς εκπνέεις.

Γ. Περιέστρεψε προς τα πλάγια, προς τα πίσω πίσω και προς την άλλη πλευρά με κυκλική κίνηση τον κορμό σου. Εξέπνευσε και επέστρεψε στην αρχική σου θέση.

Κάνε εναλλαγή κατευθύνσεων και επανέλαβε.

Side body stretch

Α. Ξεκίνησε καθήμενη οκλαδόν στο πάτωμα με τα δύο χέρια στο έδαφος.

Β. Σήκωσε το δεξί χέρι προς τον ουρανό ενώ σέρνεις τα αριστερά δάχτυλα προς τα έξω στο πάτωμα, κάνοντας μια εισπνοή.

Γ. Τράβηξε τη δεξιά ωμοπλάτη προς τα κάτω με μια εκπνοή.

Δ. Εισέπνευσε γέρνοντας προς την αριστερή πλευρά με τον δεξιό δικέφαλο μυ στο αυτί.

Ε. Άπλωσε και τα δύο χέρια προς τα πάνω στο κέντρο, ίσιωσε τον κορμό για να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Άλλαξε πλευρές και επανέλαβε.

Spinal twist

Α. Ξεκίνησε καθήμενη οκλαδόν στο πάτωμα.

Β. Άπλωσε και τα δύο χέρια ευθεία προς τα πάνω κάνοντας μια εισπνοή.

Γ. Γύρισε αργά προς τη δεξιά πλευρά, φέρνοντας το αριστερό χέρι στο αριστερό ή στο δεξί γόνατο και μείνε.

Δ. Ξεδιπλώσου για να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Άλλαξε πλευρές και επανέλαβε.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: