Αυτή είναι η τροφή που μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου #έρευνα

Με τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα φαίνεται πως μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του εντέρου σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Elle 01 Σεπ. 20
Αυτή είναι η τροφή που μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου #έρευνα

Αγαπάς το ψάρι; Αυτή η εποχή είναι η πιο κατάλληλη για να το απολαύσεις, στο σπίτι ή στις διακοπές. Και φαίνεται πως όσο περισσότερο ψαράκι παραγγείλεις, τόσο προστατεύεσαι από τον καρκίνο του εντέρου.

Η μελέτη

Η μελέτη που αναφέρει τα παραπάνω δεδομένα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Gastroenterology and Hepatology» και χρηματοδοτήθηκε από το World Cancer Research Fund (WCRF) στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης του καρκίνου του εντέρου. Για την διεξαγωγή της, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Διεθνές Γραφείο Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 476.160 ατόμων. Από αυτούς, 6.291 παρουσίασαν καρκίνο του εντέρου μέσα στα επόμενα 15 χρόνια από τότε που διεξήχθη η έρευνα.

Διάβασε ακόμα περισσότερα για αυτήν την έρευνα στο Shape.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT