Απέκτησε πιο επίπεδο στομάχι με αυτές τις 3 εύκολες, καθημερινές ασκήσεις

Αυτές οι κινήσεις είναι ό,τι καλύτερο για την κοιλιά σου!

Elle 07 Ιουλ. 22
Απέκτησε πιο επίπεδο στομάχι με αυτές τις 3 εύκολες, καθημερινές ασκήσεις

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν μπορούσαμε να παραγγείλουμε ένα πιο επίπεδο στομάχι μέσω διαδικτύου, το απόθεμα της συγκεκριμένης εταιρείας θα εξαντλούνταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η επίπεδη κοιλιά είναι μια κοινή επιθυμία και στόχος που μοιράζονται πολλοί άνθρωποι, και παρόλο που η μείωση του λίπους σε σημεία, όπως το έντερό μας, μπορεί να είναι μια δύσκολη πρόκληση, αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Στην πραγματικότητα, μπορείς να αποκτήσεις πιο επίπεδο στομάχι κάνοντας τις στοχευμένες, γρήγορες καθημερινές ασκήσεις που έχουμε για εσένα σήμερα.

Για το λόγο αυτό, συμβουλευτήκαμε την Kelly Najjar, personal trainer στο Fyt, τη μεγαλύτερη υπηρεσία personal training της Αμερικής, η οποία μας είπε, «Η στόχευση των κοιλιακών μυών σας θα βοηθήσει τη στάση σας και θα παρέχει μυϊκή υποστήριξη στο στομάχι σας, βοηθώντας την πέψη σας». Διάβασε, λοιπον, παρακάτω για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα προπόνησης που έχει σχεδιάσει η Najjar μόνο για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιο επίπεδο στομάχι.

Russian Twist

Το Russian Twist στοχεύει τους πλάγιους κοιλιακούς. Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τις «λαβές του έρωτα» και θα σου δώσει μια φιγούρα κλεψύδρας. Η Najjar επισημαίνει, «Το Russian Twist βοηθά επίσης να δώσετε σχήμα στους ώμους και τους γοφούς. Αυτή η μεμονωμένη άσκηση έχει πολλά οφέλη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

ασκήσεις

Για να ξεκινήσεις, κάθισε στο πάτωμα με τα πόδια σου τεντωμένα ευθεία μπροστά σου. Γείρε το σώμα σου προς τα πίσω μέχρι να τοποθετηθείς σε γωνία 45 μοιρών. Κράτησε τα χέρια σου πάνω από το στήθος σου, στη συνέχεια στρίψε τον πυρήνα σου προς τα δεξιά, μετά αριστερά και μετά επέστρεψε στην αρχική θέση, ολοκληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή. Η Najjar συνιστά την εκτέλεση 3 σετ, το καθένα για 30 δευτερόλεπτα.

Dead Bugs

Σύμφωνα με τη Najjar, «Δεν θα χτίζατε ένα σπίτι χωρίς γερά θεμέλια. Οπότε, για να χτίσετε ένα επίπεδο και γερό στομάχι χρειάζεται μια σταθερή βάση. Το Dead Bug δουλεύει τους βαθείς κοιλιακούς μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική σου στήλη. Οι δυνατοί βαθιοί κοιλιακοί βοηθούν να τραβήξετε τα πάντα μέσα και πάνω».

Ξεκίνησε τα Dead Bugs ξαπλώνοντας στην πλάτη σου και κρατώντας τα γόνατα λυγισμένα. Τα χέρια σου πρέπει να είναι στραμμένα προς το ταβάνι και οι κνήμες σου παράλληλα με το έδαφος. Η Najjar εξηγεί, «Ταυτόχρονα τέντωσε το δεξί σου πόδι ευθεία προς τα εμπρός μέχρι να απέχει μερικές εκατοστά από το έδαφος και το αριστερό σου χέρι ευθεία προς τα πίσω και ευθυγραμμισμένο με το αυτί σου. Κράτησε τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και μετά επέστρεψε στην αρχική θέση». Επανάλαβε αυτήν την κίνηση από την άλλη πλευρά, κάνοντας μία πλήρη επανάληψη. Εκτέλεσε 3 σετ των 10 επαναλήψεων και στις δύο πλευρές.

ασκήσεις

Glute Bridge March

Το Glute Bridge March θα ενεργοποιήσει τους βαθείς κοιλιακούς μυς και τους μύες των six pack σου, γι’ αυτό μπορείς να ενθουσιαστείς ελεύυερα. Η εκτέλεση των Glute Bridges Marches σε καθημερινή βάση θα έχει ως αποτέλεσμα τονωμένους κοιλιακούς και πολύ πιο επίπεδο στομάχι. Η Najjar σημειώνει, «Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα ττων Glute Bridges Marches είναι ένα ωραίο, τονισμένο πίσω μέρος».

Για να ξεκινήσεις αυτήν την άσκηση, ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια σου στα πλάγια και τα γόνατά σου λυγισμένα. Ενεργοποίησε τον πυρήνα σου φέρνοντας τον κορμό σου προς τα πάνω, ευθυγραμμίζοντας τον με τους μηρούς σου, σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών. «Μόλις επιτευχθεί αυτή η θέση, κρατήστε τα γόνατά σας λυγισμένα ενώ τα σηκώνετε προς τον αφαλό σας μέχρι η κνήμη σας να είναι παράλληλη με την οροφή. Χαμηλώστε το πόδι για να επιστρέψετε σε θέση γέφυρας», λέει η Najjar. Επανάλαβε αυτή την κίνηση με το αντίθετο πόδι, κάνοντας 1 επανάληψη. Ολοκλήρωσε 3 σετ των 12 επαναλήψεων για αυτήν την άσκηση.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: