Έτσι θα κάνεις σωστή αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ιδού λοιπόν μερικές συμβουλές και μυστικά που θα σας οδηγήσουν άμεσα στο πολυπόθητο «ξεφούσκωμα»!

Elle 05 Ιαν. 22
Έτσι θα κάνεις σωστή αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Οι ημέρες των γιορτών φθάνουν στο τέλος τους, και ο νέος χρόνος μας βρίσκει ξεκούραστους και ανανεωμένους. Μας βρίσκει όμως και αρκετά “φουσκωμένους”. Λίγο τα γλυκίσματα των γιορτών, λίγο τα λαχταριστά μαγειρευτά οικογενειακά φαγητά και τα επιπλέον ποτηράκια κόκκινο κρασί, ήρθαν για να ανεβάσουν το νούμερο στη ζυγαριά!

Δεν χρειάζεται όμως πανικός! Τώρα που οι γιορτές τελειώνουν και το ίδιο και οι προμήθειες σε θερμιδογόνα, ανθυγιεινά και παχυντικά σνακ, είναι καιρός να μπούμε σε ένα πρόγραμμα “μετά- εορταστικής” αποτοξίνωσης.

Ιδού λοιπόν μερικές συμβουλές και μυστικά που θα σας οδηγήσουν άμεσα στο πολυπόθητο “ξεφούσκωμα”.

Πείτε ναι …

  • Στα άφθονα υγρά, όπως νερό, τσάι (κατά προτίμηση πράσινο- αντιοξειδωτικό) και χυμούς. Αυξάνουν τη διούρηση και την εφίδρωση ενώ η κατανάλωσή τους μειώνει την κατακράτηση που δημιουργεί η ζάχαρη και το αλκοόλ.
  • Στα φρούτα και τα λαχανικά: Μην παραλείπετε να καταναλώνετε 3 με 4 φρούτα ημερησίως αλλά και να συνοδεύετε τα γεύματά σας, πάντοτε με σαλάτα εποχής.
  • Στην αερόβια άσκηση: Όλοι επιστρέφουμε στις δουλειές μας και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Δεν πρόκειται όμως να αδυνατίσουμε καθήμενοι. Εντάξτε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα έστω 1 με 2 ώρες περπάτημα. Και αυτό το ελάχιστο, θα βοηθήσει!

Διάβασε που πρέπει να πεις όχι στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: