Αυτό το μπαχαρικό υπόσχεται να βάλει φωτιά στο μεταβολισμό σου. Μήπως να αρχίζεις να το χρησιμοποιείς περισσότερο;

Κι όμως μπορεί να κάνει το μεταβολισμό σου να δουλεύει πιο γρήγορα.

Elle 13 Απρ. 22
Αυτό το μπαχαρικό υπόσχεται να βάλει φωτιά στο μεταβολισμό σου. Μήπως να αρχίζεις να το χρησιμοποιείς περισσότερο;
Cover photo: @paola_cossentino

Οι καλύτεροι τρόποι για να υποστηρίξεις ένα γρήγορο και υγιή μεταβολισμό περιλαμβάνουν μια καλά ισορροπημένη διατροφή, συχνή ενυδάτωση, τακτική άσκηση και τήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου. Αφού το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλότερη πέψη και τελικά στο ταξίδι σου για απώλεια βάρους. Μία από αυτές είναι και το τζίντζερ.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να συμβουλευτούμε διαιτολόγους, διατροφολόγους και ειδικούς σε θέματα υγείας για να μάθουμε περισσότερα για τον ευέλικτο αυτό μπαχαρικό που μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε οτιδήποτε και να βάλει φωτιά στο μεταβισμό σου. Παρακάτω ακολουθούν όσα είχαν να μας πουν η Sara Chatfield, MPH, RDN, διαιτολόγος και διατροφολόγος στο Health Canal, ο Δρ. Daniel Boyer, M.D. εμπειρογνώμονα υγείας και διατροφής στο Farr Institute, η Lisa Richards, διατροφολόγος και δημιουργός του The Candida Diet, και η Lahana Vigliano, MS, CCN, κλινική διατροφολόγος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nuvitru.

μεταβολισμό

Πώς το τζίντζερ υποστηρίζει έναν γρήγορο και υγιή μεταβολισμό

Προερχόμενο από τη Νοτιοανατολική Ασία, το τζίντζερ είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό και ζωτικής σημασίας φυτό που χρησιμοποιείται τόσο στη γαστρονομία όσο και στην ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όσον αφορά την υγεία του εντέρου σου, το τζίντζερ περιέχει σύμφωνα με τους ειδικούς προβιοτικά που βοηθούν την τροφή να κυκλοφορεί άνετα. «Το τζίντζερ είναι ένα βότανο που είναι γνωστό ότι έχει πολλές ιατρικές λειτουργίες, όπως η μείωση της φλεγμονής και του πόνου στο σώμα», εξηγεί η Richards. Ένα λιγότερο γνωστό όφελος του, λέει, είναι ο ρόλος του τζίντζερ στην απώλεια βάρους, ειδικά μεταξύ των γυναικών, λόγω των πιθανών επιδράσεών του στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

«Το τζίντζερ είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που μπορεί να προστεθεί σε μια ποικιλία τροφών λόγω του πικάντικου αρώματος και της γεύσης του», λέει ο Boyer. Επικαλούμενος μάλιστα, μια επιστημονική έκθεση του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας,  λέει ότι το τζίντζερ είναι ένα βότανο που μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου, την καύση του λίπους και την ίδια στιγμή να μειώσει την απορρόφηση του. «Όλα αυτά είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για τη διαχείριση του βάρους, πράγμα που σημαίνει ότι η συμπερίληψη του τζίντζερ στο φαγητό σου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών παθήσεων υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία», προσθέτει ο Boyer.

μεταβολισμό

«Μπορείς να βρεις τη ρίζα του τζίντζερ είτε φρέσκια σε πολλά παντοπωλεία ή σε σκόνη στον διάδρομο των μπαχαρικών», λέει η Chatfield, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά φαγητά. «Το τζίντζερ είναι γνωστό για την ικανότητά του να βοηθά στη ναυτία και παρέχει ένα φυσικό ένζυμο που μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών», συνεχίζει. Ένα άλλο όφελος που παρέχει το τζίντζερ, σύμφωνα με τη Vigliano, είναι ότι μπορεί να αυξήσει τη θερμική επίδραση της τροφής (δηλαδή αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για να διασπαστεί ένα τρόφιμο).

H Vigliano καταλήγει ότι το τζίντζερ μπορεί να μπει ως κύριο συστατικό σε πολλά πιάτα όπως το κοτόπουλο, το tofu, το ramen, η σούπα, το στιφάδο κ.λπ. ή να καταναλωθεί μόνο του σε ένα φλιτζάνι τσάι, τονίζοντας την ευελιξία του και ότι οι τρόπο με τους οποίους μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είναι ατελείωτοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: