Χαμάμ στην Αθήνα

Ζήστε την εμπειρία του παραδοσιακού χαμάμ στην πόλη και χαλαρώστε με μασάζ και απολέπιση.

Elle 08 Δεκ. 11
Χαμάμ στην Αθήνα

Όσες από εσάς έχετε επισκεφτεί το Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα, έχετε μια ιδέα για το πως λειτουργούσαν τα δημόσια χαμάμ την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τότε που αποτελούσαν χώρους χαλάρωσης για άντρες και γυναίκες. Στη σύγχρονη Αθήνα, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία ενός αυθεντικού χαμάμ σε πιο μοντέρνα εκδοχή. Για να πάρετε μια γεύση:
-Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Θησείο αξίζει να δοκιμάσετε το Ali Mama, που περιλαμβάνει 1 ώρα και 30 λεπτά απολέπιση και μασάζ. Αν πάτε με το φίλο σας, θα επωφεληθείτε, αφού η τιμή για το ζευγάρι είναι € 80, ενώ μεμονωμένα κοστίζει € 45. Αντίστοιχα, για το απλό χαμάμ, η τιμή για το ζευγάρι φτάνει τα € 45, ενώ μεμονωμένα τα € 25. Ακόμα ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο με άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα θα σας αναζωογονήσει, όπως και ένα πίλινγκ με μάσκα προσώπου με λάσπη αργίλου, αλλά και τα μασάζ διαρκείας 30 και 60 λεπτών. Τέλος προσφέρονται ειδικά πακέτα για τις νύφες και τις παρέες.
Πού; Hammam Baths, Θησείο, τηλ.: 210 3231073.


-Εναλλακτικά, σε έναν άλλο ατμοσφαιρικό χώρο στην Κηφισιά μπορείτε να δοκιμάσετε πίλινγκ σώματος με το παραδοσιακό γάντι. Ο ειδικός θα εφαρμόσει στο δέρμα σας μαύρο σαπούνι από πάστα ελιάς και ευκάλυπτο έναντι € 29. Ακόμα, υπάρχει η ανατολίτικη περιποίηση της αγιουρβέδα που γίνεται με πούδρα από καρπό βερίκοκου αναμεμειγμένη με μπαχαρικά και αιθέρια έλαια για αποτοξίνωση έναντι € 25. Τέλος, υπάρχει και η ξεχωριστή περιποίηση προσώπου της βασίλισσας Νεφερτίτη με μάσκα χρυσού έναντι € 70.
Πού; Le Hammam, Κηφισιά, τηλ.: 210 6233141.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: