Χαμηλή αυτοπεποίθηση ίσον σοβαρά λάθη στη σχέση σου! Πώς διορθώνεται όμως κάτι τέτοιο;

Πώς µπορείς να αντιµετωπίσεις πιθανές δυσκολίες που φέρνει η χαµηλή αυτοπεποίθηση, η οποία σε βάζει στη διαδικασία να αµφιβάλλεις τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τις ικανότητες και τις δεξιότητες του συντρόφου σου; Η ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, δίνει όλες τις απαντήσεις.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη HELLO.gr
HELLO.gr 30 Σεπ. 20
Χαμηλή αυτοπεποίθηση ίσον σοβαρά λάθη στη σχέση σου! Πώς διορθώνεται όμως κάτι τέτοιο;

Όλοι νιώθουμε ότι η αυτοπεποίθησή μας μπορεί να πέσει (στα τάρταρα!)  κάποιες φορές. Ας έχουμε στο μυαλό μας όμως πως αν αναγνωρίσεις αυτό που αισθάνεσαι, το «πώς» δηλαδή νιώθεις και τις αμφιβολίες συνοδεύουν αυτό το συναίσθημα, τότε μπορείς να κάνεις τα απαραίτητα βήματα για να τονώσεις και πάλι την αυτοπεποίθησή σου. Και, φυσικά, δεν σημαίνει πως, ό,τι κάνουν οι άλλοι για να αντιμετωπίσουν τις δικές τους αυτο-αμφιβολίες, θα ταιριάξουν και σε εσένα. Μην ξεχνάς πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικά βιώματα και κουβαλάει διαφορετικές εμπειρίες ζωής. Ας πάρουμε όμως μερικές ιδέες μέσα από γενικές συμβουλές γύρω από το πώς λειτουργούμε στη σχέση μας.

1. Δεν ελέγχω διαρκώς τι συμβαίνει: Αφήνω το σύντροφό μου να αναλάβει πρωτοβουλίες, ακόμα και αν αισθάνομαι ότι θα κάνει κάτι λάθος, π.χ. δεν θα κλείσει τραπέζι στο αγαπημένο μας εστιατόριο ή δεν θα κανονίσει έγκαιρα το ταξίδι μας… Άλλωστε, αν φέρομαι σαν μαμά του, πώς θα τον αφήσω να «μεγαλώσει»;

2. Δίνω χώρο και χρόνο: Τον βοηθάω, αφήνοντάς του χώρο να καταλάβει μόνος του τι είναι καλό και τι όχι για τη σχέση μας, χωρίς να παρεμβαίνω και να του λέω τι «πρέπει» να κάνει, χωρίς να είμαι ανυπόμονη. Αποφεύγω τις συγκρίσεις με τρίτους και το κυριότερο με πρώην συντρόφους…

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συμβουλές για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να «σώσεις» την σχέση σου στο HELLO.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: